Медицински съвет решава днес съдбата на уволнения от санданската болница д-р Г. Алексиев

18 Декември 2018 | 07:42
0 коментара
Общество

В третия ден на протести в подкрепа на уволнения от Югозападна болница хирург д-р Георги Алексиев гражданите, които настояват той да бъде възстановен на работа, се събраха пред  кабинета на управителя на болницата д-р Илия Тонев.

Както „Струма” писа, вчера се очакваше двамата лекари да се срещнат в директорския кабинет, но д-р Алексиев отказа да се срещне с управителя. Рано сутринта протестиращите начело с председателя на инициативния комитет Цветелина Попчева проведоха едночасов мирен протест и напуснаха болницата. По-късно през деня те се събраха отново, този път пред сградата на Общинската администрация в Сандански. Протестиращите носеха плакат с надпис: „Срам и позор лекар на годината уволнен”.

Малко преди 14.00 ч. пристигна и д-р Георги Алексиев. Стана известно, че той е имал среща с кмета на общината Кирил Котев, но поради ангажимент на градоначалника тя бе отложена за 16.00 часа. На срещата, която беше проведена на 4 очи, кметът К. Котев заявил на д-р Г. Алексиев, че очаква на Медицинския съвет, който ще се проведе във вторник /б.р. днес/, да бъде взето решение дали д-р Г. Алексиев ще остане като лекар в санданската болница.

„От решението на временно назначените за началници на 7-те отделения в болницата зависи съдбата ми”, заяви д-р Г. Алексиев вчера, след като се срещна с градоначалника.

Потърсен за коментар, кметът К. Котев каза: „На д-р Г. Алексиев казах, че няма развитие по проблема. Нещата към днешна дата остават същите като с дата 13 декември”, заяви градоначалникът.

Председателят на стачния комитет Цветелина Попчева заяви, че протестите продължават до успех, докато д-р Алексиев не бъде върнат на работа в болницата. „Всеки ден от 16.00 ч. ще се събираме пред сградата на община Сандански”, заяви тя и допълни, че до момента са събрани над 3600 подписа в подкрепа на д-р Алексиев.

Потърсихме за коментар управителя на болницата д-р Илия Тонев, но мобилният му телефон не отговаряше.

Източници на вестник „Струма” съобщиха, че вчера между 15.00 и 16.00 ч. д-р Тонев е приел в кабинета си кметовете на Сандански Кирил Котев и на Петрич Димитър Бръчков.

ЛИДИЯ МАНЕВА в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP