Медици от Разлог пишат до Ананиев - къде са нашите 1000 лв?

08 Юни 2020 | 20:58
3 коментара
Общество

Медицински работници от филиала за Спешна медицинска помощ в Разлог са изпратили писмо до министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, с което настояват за отговор на няколко конкретни въпроса.

Недоволството им е породено от това, че не всички са получили обещаните допълнителни възнаграждения от 1000 лева.

Медиците се възмущават и от факта, че дори и хората от един и същи екип, в чиято смяна е приет доказан пациент с коронавирус, не се мерят с еднакъв аршин – едни получават стимули, други – не.

„Проблемът е, че дори и хора, които са били на дежурство, работили са с пациенти с коронавирус, не са получили тези възнаграждения. Последните няколко месеца аз съм била диспечер, но съм участвала при приемането на такива пациенти. Всички ние сме изложени на опасност, защото, когато човек дойде през нощта с температура, ние реално не знаем с какво  точно се сблъскваме и минава време, докато се докаже. Въпреки че използваме предпазни средства, когато например дойде пациент с открита фрактура или някакъв друг такъв проблем, ние нямаме време да се обличаме с такива костюми, защото трябва да се реагира веднага, а в същото време този човек може да носи всичко“, казва медицинската сестра Красимира Механджийска, която е сред хората, останали без допълнителни стимули, и която е сред подателите на писмото до министъра, а нейното име и адрес са посочени като лице за контакт.

Във ФСМП-Разлог е събрана и подписка, в която са се разписали много от служителите там, сред които медицински сестри, фелдшери  и шофьори. Въпросите, отправени към министър Ананиев, са: Какъв е принципът на разпределение на финансовите стимули; как е преценена степента на риск на отделните членове на екипа; кой е отговорен за разпределението на средствата за финансови стимули? Защо някои от членовете на един и същ екип, работили рамо до рамо с едни и същи пациенти, са получили финансов стимул, а други – не, и кой е взел подобно решение?

В писмото си до министъра медицинските служители настояват и за извършване на проверка на място, при която да се сондират и мненията на различните членове на персонала, а не само на ръководството.

Добавени коментари

Хахах публикува:
10 Юни 2020 | 23:42
КОЙ????!!!! че се застъпи... ГЕЙЧЕВ, медузите не се застъпват, те се настъпват!!!!!!!!!!!
Разлог публикува:
09 Юни 2020 | 09:06
Герчев че се застъпи за вас
дасето публикува:
08 Юни 2020 | 21:22
Не се сепайте и в МВРето е така Кой лиже газо че зема кой не нанай,И штее стана я цъфнах с корона вирус а другите неееее . дадоа по 650 лева на тия от МВР то дека уш са на пръва линия ама по колите става въпрос за некой .

Добавете Вашия коментар

TOP