Медици от детско отделение в МБАЛ „Св. Врач” - Сандански в един ден подадоха молби за напускане

09 Февруари 2018 | 18:55
0 коментара
Общество

Лекарите в детско отделение в МБАЛ „Свети Врач” в Сандански вкупом депозираха молби за напускане. Д-р Офелия Стаматова, която е завеждащ на детското отделение, е подала преди два дни молба за напускане от заеманата длъжност. В същия ден своята молба е депозирала и нейната заместничка д-р Даниела Панковска. Освен двете лекарки дежурства в детско отделение дава и д-р Оля Малчева, но тя работи като неонатолог в АГО. Не са ясни мотивите за напускането на шефката на отделението и заместничката й, нито дали имат други оферти за работа. И двете имат частни педиатрични кабинети. В момента те отработват предизвестията си.

Положението с кадрите в отделението е тежко. Явно двете лекарки не са издържали на напрежението с дългите дежурства, коментират техни колеги. Разбра се, че управителят на болницата д-р Илия Тонев е в болнични. Той е разговарял с подалите молба за напускане лекарки, с надеждата те да размислят и да останат на работа.

Стана известно, че в дирекцията Бюро по труда в Сандански са обявени 2 вакантни места за педиатри в МБАЛ „Свети Врач”. Кризата за лекари обаче в цялата страна е голяма.

ЛИДИЯ МАНЕВА в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP