Мечтана класика за "Уимбълдън"! Надал отстрани американец и срещa Федерер на полуфинал

11 Юли 2019 | 01:02
0 коментара
Спорт

Най-добрият испански тенисист Рафаел Надал спечели 40-и пореден мач, след като срази американеца Сам Куери с 7:5, 6:2, 6:2 и се класира за полуфиналите на „Уимбълдън“. Там Матадора ще срещне Роджър Федерер в истинска класика и за първи път от 2008 година насам в този турнир.

Двамата имат три поредни финала в периода 2006-2008 година, като Федерер спечели първите два преди Надал да триумфира в петсетова епична драма, която е считана за една от най-паметните в историята на тениса.  За последно двамата играха в полуфиналите на "Ролан Гарос", където испанецът спечели убедително.

Срещу Куери испанецът имаше проблеми само в първия сет, като беше пробит при подаването си за 5:4. В ответния гейм Надал върна жеста на американеца и след това поведе с 6:5, след което трябваше да спасява три брейк-пойнта, за да стигне до крайното 7:5. В следващите два сета Матадора отвя съперника си.

Така до момента само австралиецът Ник Кириос е взел сет на Надал, а останалите мачове са приключвали с 3-0 сета за испанеца, който ще участва за рекорден 15-и пореден път в заключителния турнир на ATP.БЛИЦ-СПОРТ

Добавете Вашия коментар

TOP