Мазилка от таван се откърти и падна на сантиметри от новородено и неговата майка в късния следобед в една от стаите на Родилно отделение на болницата в Смолян.

В същия момент в стаята са били 21-годишната родилка Ваня Табакова, момиченцето на ден - Златка, бабата Сийка Масурска и една от медицинските сестри.

Усещайки, че пада нещо от тавана, сестрата се навела над бебето, което точно в този момент е било на повивалника, предаде Dariknews.bg.

Източник: Dariknews.bg

Секунди преди това бабата видяла, че се рони тавана и тъкмо се обърнала към медицинската сестра с думите "Да не би да падне тавана" и парче от него рухнал на пода, между болничното легло, детското креватче и шкафа с повивалника.
 
За щастие няма пострадали при инцидента. Майката на бебето е в голям стрес и отказа да коментира каквото и да е по случая. Бащата на новороденото - Александър Табаков, също не е на себе си.

Бабата Сийка също беше доста разстроена, но разказа за видяното от нея.

Като неприятен бе определен инцидентът от шефа на МБАЛ "Д-р Братан Шукеров" д-р Марин Даракчиев. Той веднага е свикал комисия, която да огледа обстановката в родилния сектор, където се е случило падането на мазилката.
 
"Точно тази стая е ремонтирана преди десетина година и в нея е нямало видими белези, че има такива индикации. Мазилката не е била напукана и няма как да се предположи, че ще падне. Назначил съм комисия, която ще обходи целия сектор и ще огледа обстойно всичко и ако се налага вземането на допълнителни мерки, то такива ще има. До тогава във въпросния сектор няма да се настаняват родилки", категоричен бе Д-р Марин Даракчиев.

В останалата част на отделението е правен ремонт преди четири години. В момента обаче, точно над въпросния сектор на Родилно отделение тече ремонт, заради обособяване на структура за инвазивна кардиология.