Маскирани и въоръжени са се опитали да нахлуят в дома на бившия зам.-министър на туризма Бранимир Ботев във Варна. 

Той не е бил в дома си, но неговите близки са били - децата му и майка му, разказа той пред "Здравей, България" по NOVA

Това е станало около 22:00 часа в четвъртък вечерта до Евксиноград. Те все пак са успели да прескочат в двора, но единият му син ги видял. 

"Сами разбирате как може да се чувства човек в държава, която претендира за европейска и демократична. Аз няма да простя. Чувствам се незащитен, държавата отсъства. Господин Борисов, всеки ли който критикува вашето правителство и вашите министри трябва да очаква да го спохождат маскирани", попита той.

Той има съмнение, че нахлуването не е било с цел грабеж, а с цел сплашване, защото е критикувал министър на Борисов. Става дума за интервю, което е дал за Николина Ангелкова - министърът  на туризма, за завладяването на публична държавна собственост, обогатяването на хора. 

Той е убеден, че не става дума за кражба, защото пита: "Кои са тези крадци, които го правят в 22:00-22:15 часа, на осветена улица - очевидно целта им е да внушат страх. Кои са тези крадци, които на улицата си слагат маски". 

„В мутренската логика е най-логично да удариш някой там, където е най-болезнено – по децата му, по семейството му, по собствената му къща, демонстративно”, заяви бившият зам.-министър.

 „От МВР-Варна веднага са изпратили екипи. Кола е стояли до сутринта”, заяви Бранимир Ботев.

Ботев говори за свое интервю за Bulgaria On Air преди два дни. 

"Престанах да вярвам на данните, които ръси Министерството на туризма. Ще вземе да се окаже, че за 4 години, два пъти се е покачил туризмът ни. Това не е вярно. Данните на Николина Ангелкова и световните организации много се разминават. Това е защото управляващите не искат да изведат реална статистика колко хора почиват в България. А това се прави защото тези пари отиват в нечий джоб", категоричен е бившият зам.-министър на туризма Бранимир Ботев в интервюто.  

Той е отправил 7 въпроса към Ангелкова, но и думичка не му е отговорено. 

"Четири години Ангелкова прави безобразия. Най-голям ръст има в градския туризъм. Културно-историческият туризъм дърпа. Но не благодарение на министър Ангелкова. Предстои ни да бъдем изпреварени от Албания и Македония, ако продължаваме така", подчерта бившият зам.-министър. 

"В рамките на тези 4 години нищо не се направи за българския туризъм. Публичните богатства на държавата ги даваме на частни концесионери, за да ги използват. Съсипахме българският туристически продукт. Ние почти не ходим на Черноморието си", заключи за финал Бранимир Ботев пред Bulgaria ON AIR.