Барети нахлуха на няколко адреса в Бургас и София. Извършени са обиски и арести, съобщава NOVA.

От МВР и прокуратурата засега не посочват официално причината за акцията.

Появи се обаче информация, че са арестувани заподозрени за убийството на директора на отдел „Фискален контрол“ в НАП Иво Стаменов. 

Той беше прострелян на 18 декември в автомобила си на ул. „Дунав” в центъра на София и по-късно почина от раните си в болница.

Тогава главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че убийството е свързано с работата на данъчния служител по контрола над акцизните стоки и горивата и обеща твърд отговор.

„Ясно е едно – посегателството и опитът за убийство не е свързан с личния живот на данъчния служител, няма лични мотиви. Това е свързано с изпълнението на служебните му задължения и е свързано с това, че те са били изпълнявани съвестно. Това посегателство не е само посегателство лично спрямо него, очевидно е, че със своите служебни задължения той го е предизвикал. Това обаче е сигнал зловещ към всички негови колеги и към всички, които работят за държавата”, подчерта Сотир Цацаров.

А премиерът Бойко Борисов и финансовият министър Владислав Горанов се заканиха, че покушението ще се разследва като „посегателство не към конкретен високопоставен държавен служител, а като изстрел към държавата и държавността”.