Масажистката Н. Згурова: Управата на 5-звезден гръцки хотел в Банско ме изгони от работа, защото говоря с клиентка на български език

03 Април 2018 | 19:14
0 коментара
Общество

„Изгониха ме от работа, защото говорех с клиент на български език“, сигнализира в редакцията на вестник „Струма“ Николина, която миналата седмица била назначена като масажист в петзвездния хотел „Премиер“ в Банско.

Останала на работа само три дни и била уволнена. Причината по думите на жената е, че е направила проблем, след като й била направена забележка да не говори с гостите на български, а само на английски или на гръцки.

След интервю ме назначиха на работа и в сряда миналата седмица ми беше първият работен ден.

В хотела дойдоха българка и съпругът й, който е англичанин. Аз започнах да й разяснявам нещо по ценоразписа и колежката, която беше до мен, се обърна към туристката и й каза да говори на английски.

Жената се обърна и й каза на български език, че е в България и ще говори на български. След това аз започнах да гледам с недоверие на тях, настроих се негативно, защото се промотират изключително много гръцки продукти и се демонстрира неуважение към нашата страна.

Винаги когато аз заговоря нещо за България и за историята й, се демонстрира тотално неуважение.

Една от колежките също непрекъснато говореше за Гърция и когато я попитах защо, ми отговори, че това е политика на фирмата, тъй като е гръцка, и всички го правят, не само тя.

Заради случая с българската туристка направих проблем за това, че ми се намесиха в комуникацията с клиент. Счетох го за неуважително и зададох въпроса дали знаят, че се намират на територията на България.

Всичко беше докладвано на управителката, която е гъркиня, и на следващия ден тя ме извика   и бях уволнена. Каза, че аз не мога да вляза в крак с тяхната философия, и ме уволниха.

Позволих си да кажа на мениджърката, че тези туристи са дошли да посетят моята страна и не ги интересува каква е нейната компания.

След като са дошли да развиват бизнес в България, трябва да уважават нашия език и нашата култура”, разказа своята версия за скандала Николина  Згурова.

Тя допълни още, че в хотела се комуникира изцяло на гръцки или английски и не се говори изобщо на български.

От хотела отрекоха, че е забранено да се говори на български, и казаха, че не това е причината да бъде уволнена Н. Згурова.

„Тя просто не може да се впише в процеса на работа и не е подходяща за тази позиция. Говоренето на български език с клиенти изобщо не е проблем и дори се препоръчва.

Госпожицата още на втория ден вдигна скандал на клиент, който дори отказа да плати заради нейното държание.

След случая в петък се поинтересувах за нея при стария й работодател и се оказа, че там са имали същия проблем – непрекъснати спорове, упорства.

Тя е освободена от работа от три дни и отказва да освободи стаята, където сме я настанили”, каза управителката на СПА центъра в хотела Ева.

Тя допълни, че хотелът е от сезонните и в края на март е трябвало да затвори, но заради Великден са удължили малко срока.

СПА центърът се нуждаел спешно от масажист и Николина е назначена на изпитателен срок с идеята, ако е добра, да продължи работа при тях и следващата година.

Трудовите правоотношения с Николина Згурова, която е била назначена на длъжност физиотерапевт, са прекратени само три дни след назначаването й. Договорът е подписан със срок на изпитване и работодателят, в случая АЕГЕОСПАС ЕООД, се е възползвал от правото си да го прекрати  без предизвестие. 

"СТРУМА"

Добавете Вашия коментар

TOP