Март започва с топло време

01 Март 2016 | 07:27
0 коментара
Общество
Март започва с топло време

Източник: Thinkstock/Guliver

Третият месец от годината започва с топло, но динамично време. Облачността над страната ще е значителна, намаляваща след обяд от югозапад до слънчево време, съобщиха от НИМХ към БАН.

През деня краткотраен дъжд ще превали на много места в страната, а в Югоизточна България и ще прегърми.

Преди обяд в Източна България все още ще духа юг-югозападен вятър, докато в останалата част от страната вятърът ще започне да се ориентира от запад и ще отслабне. Минималните температури ще бъдат между 6° и 11°, а максималните между 15° и 20°.

Над планините

преди обяд облачността ще е значителна и на места ще превали дъжд, над 1800 метра сняг. След обяд над масивите от Западна България облачността ще намалее до предимно слънчево време. Ще духа бурен юг-югозападен вятър, който в ниските планински части ще започне да се ориентира от запад и ще отслабне. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 10°, на 2000 метра – около 3°.

По Черноморието

облачността ще е значителна и на места, главно след обяд ще превали слаб дъжд. Преди обяд ще духа умерен южен вятър, който след обяд ще се ориентира от запад. Максималните температури на въздуха ще бъдат между 16° и 19°.

Всичко за времето у нас и по света, както и актуална пътна обстановка можете да намерите на Sinoptik.bg.

Източник: БГНЕС     Редактор:

Добавете Вашия коментар

TOP