Маркет линкс: Слави Трифонов е с най-голямо доверие сред политическите лидери

26 Февруари 2021 | 19:04
2 коментара
Политика

24,6% от гласуващите биха подкрепили ГЕРБ/СДС, 18,9% - БСП, 13% биха гласували за „Има такъв народ“, 8,5% - за ДПС, 7,6% - за „Демократична България“, 3,9% за „Изправи се! Мутри, вън!“, а 2,7% - за ВМРО, според изследването.

БСП изостава от ГЕРБ с над 5 на сто

С най-голямо доверие от лидерите на партии е Слави Трифонов, който получава 32 на сто. Следват го Бойко Борисов и Мая Манолова, които имат по 25% политическо доверие.

Това показва проучване, финансирано и реализирано съвместно от bTV и "Маркет линкс". То е проведено сред 1019 лица над 18 г. в страната в периода 17-24 февруари по методите на пряко-лично интервю и онлайн анкета.

Красимир Каракачанов е с 20% доверие, Христо Иванов – с 15%, а Мустафа Карадайъ – с 9 на сто, сочат още цифрите.

24,6% от гласуващите биха подкрепили ГЕРБ/СДС, 18,9% - БСП, 13% биха гласували за „Има такъв народ“, 8,5% - за ДПС, 7,6% - за „Демократична България“, 3,9% за „Изправи се! Мутри, вън!“, а 2,7% - за ВМРО, според изследването.

Виждаме прогресивно отваряне на ножицата между ГЕРБ и БСП. Въпреки високото неодобрение на управлението към настоящия момент ГЕРБ успяват да мобилизират доста сериозна подкрепа. Докато БСП за пореден месец не успява да се позиционира като достатъчно смислена алтернатива на управлението, коментира социологът Добромир Живков.

Според данните от проучването 59% от хората у нас няма да се ваксинират, а 39% смятат да го направят. 2% казват, че вече са се ваксинирали.

В обществото има определен социален натиск за ваксиниране и част от гражданите го усещат. Едновременно с това те отказват да го направят“, коментира Живков. Хората в големите градове и с по-високо образование показват по-голямо разбиране на ситуацията и съответно са по-склонни да се ваксинират.

Оценката за справянето на правителството с епидемията се базира върху успеха на ваксинационната кампания.

В този смисъл, 45% смятат, че правителството се проваля, 35% - че се справя, а 20% посочват нито едно от двете.

Добавени коментари

Муйо публикува:
27 Февруари 2021 | 18:29
Какво може да се очаква в опростачената държава? Колкото и да му го набиват на тъпия народ разни Бюреци Царчета, РЗС-та и прочее политически проститутки, явно на бай Ганю му харесва да му го навират отзад на всеки избор и сега си е приготвил вазелин за новия Чалгар!
К.ур за БСП и Пиринско.бг публикува:
26 Февруари 2021 | 21:12
с 200 в бесепе.дерастките разпрани задници на 4.4.!

Добавете Вашия коментар

TOP