Марияна Митова, директор на XI ОУ „Христо Ботев“: Проведохме редица инициативи през тази година, които бяха посветени на нашия патрон Христо Ботев

09 Февруари 2018 | 15:10
0 коментара
Общество

Проведохме редица инициативи през тази година, които бяха посветени на нашия патрон Христо Ботев. Това каза за „Фокус“ Марияна Митова, директор на XI ОУ „Христо Ботев“ в Благоевград.

„На 7 февруари отбелязахме 170 години от рождението на своя патрон с  празничен концерт- спектакъл „Писмо до бъдещето“ в ДТ „Никола Вапцаров“ в Благоевград. По този начин се финализира една инициатива, която започна още през месец януари, още с датата на рождението на Христо Ботев- 6 януари“, каза Митова.

По думите й е било извършено поднасяне на венци и цветя, а след това е обявен „Месец на Ботев“.

„По този повод бяха организирани редица инициативи като посещение на Регионален исторически музей- Благоевград, драматизации в културната институция. Беше проведен и литературен конкурс за творба и рисунка посветена на Христо Ботев, което беше под мото „Живеем в земята на Ботев“ . Концертът- спектакъл финализраше цялата тази инициатива, тъй като тази година е обявена за годината на Ботев“, каза още Митова. 

По думите й XI ОУ „Христо Ботев“ в Благоевград събира в себе си 360- 370 ученици.

„Учебното заведение ще остане във времето и ще продължава своето развитие като храм на духа и мисълта. То е с изключително богати традиции, един сигурен и устойчив дом и за учители и за ученици. Това е учебно заведение, което винаги се стреми да отговаря на интересите и на потребностите на учениците в едно съвременно общество на знанието“, каза Митова.

По думите й макар да живеем във време на бездуховност, благодарение на чудесния преподавателски екип, в учебното заведение продължават да откриват отлични таланти и да ги насочват в правилната посока.

„Ние ги учим да бъдат преди всичко личности. Училището е работило по много и различни проекти. Ние се занимаваме с богата извънучилищна дейност и печелене на престижни награди в различните сфери“, каза още Митова.

Тя кза, че отличията са толкова много, че ако почне да ги изброява ще изпусне.

„Все пак веднага се сещам за две деца, като едното беше класирано на областния кръг по български език и литература на първо място, а другото беше на четвърто по химия. Това са все успехи, които са свързани със знанието“, каза Митова.

Добавете Вашия коментар

TOP