Маргарита Бербатова с възражение: Силно съм омерзена и отвратена от долните лъжи и клевети по мой адрес

17 Юли 2020 | 16:22
1 коментара
Общество

ВЪЗРАЖЕНИЕ до медиите

 

                                               от Маргарита  Бербатова

 

Силно съм омерзена и отвратена от долните лъжи  и клевети по мой адрес в статията Ви от 17.07.2020г. Никой от вас по никакъв начин не се е свързвал с мен, пред никого не съм давала изявления за вашия сайт и това, което днес сте публикували като думи изречени от мен е гнусна лъжа, която цели да бъде опетнено името ми пред обществеността и работодателя ми.

През цялото си време като ръководител на социални услуги за лица с увреждания съм работила и продължавам да работя в интерес на болните, бедните, социално слабите хората и те са били моя приоритет в работата и живота.

Бъдете здрави и разумни!

 

 

                Маргарита Бербатова

                17.07.2020г.Благоевград

Маргарита Бербатова излезе с позиция след статия на Лупа.бг, която е публикувана в Pirinsko.com:   

Майката на бившия ни футболен национал и голмайстор на България за всички времена Димитър Бербатов - Маргарита, е подала молба за напускане на дома за старци с деменция "Св. Мина" край село Падеш, където се разпорежда в последните 3 години. Според запознати иначе оправната македонка се е хванала за главата от невъзможността да направи каквото и да било за живеещите в ужасяващи условия пациенти. Освен това тя се опасявала, че всеки момент в дома ще избухне зараза с COVID-19, която ще има фатални последици за много от обитателите.

"Маргарита завари мръсни, въшлясали и рошави старци, които пият вода и ядат по веднъж на ден, а памперсите им се сменят когато дойде. Хората мряха от недохранване и обезводняване. Опита да направи каквото й е по силите, но не можа да се пребори със системата", твърдят близки на Бербатова.

Въпреки всичко Маргарита не се отказвала да се грижи за болните от Алцхаймер и Паркинсон хора, докато пълното неспазване на противоепидемичните правила не преляло чашата. "Всеки влиза и излиза когато и както си иска, служителите не носят маски и не дезинфекцират. Как да им наложиш санкции, като взимат по 600 лева заплата", тюхкала се майката на Митко.

Тя била убедена, че е въпрос на дни домът да пламне с COVID-19, след като случаите в Благоевград и региона ежедневно растат. Както се убедихме от европейския пример, подобен сценарий може да доведе до 70% смъртност на обитателите в дом за стари хора.

"Нямам намерение да гледам как тези нещастни души умират заради общинското безхаберие и накрая аз да изляза виновна", проплакала Бербатова с оставка в джоба./лупа бг/

            

Добавени коментари

123 публикува:
17 Юли 2020 | 18:35
Неграмотни ли сте, че продължавате да коментирате след публикуването опровержение на преписаната от вас статия? И пак припомняте определен като лъжа текст. По закон нямате право на коментар! Замълчете! А Вие, г-жо Бербатова, потърсете правата си в съда.

Добавете Вашия коментар

TOP