Марешки:По-скоро виждам коалиция в дясно

26 Март 2017 | 21:14
0 коментара
Политика

Ще подкрепим управленска програма при ясна заявка за смазване на картела в горивата и подкрепа за още 2-3 неща от нашата програма като подпомагането на млади семейства за жилище и мълчаливото съгласие. Имаме си програма вървим по нея, ако някой иска да я изпълнява в полза на българския народ, ние ще го подкрепим. Това заяви пред БГНЕС лидерът на партия ВОЛЯ Веселин Марешки, която за първи път влиза българския парламент.

Все пак да видим каква е ситуацията с другите. Аз съм логичен човек, ако гледам кой е първи, кои още са в парламента, е нормално да има една коалиция между ГЕРБ, патриоти и РБ, ако влязат по-скоро виждам коалиция в дясно. Видяхме, че по-предния мандат имаше коалиция БСП, ДПС и Атака, така че явно там няма много морал. Ние сега влизаме и искаме да си останем чисти, каза лидерът ВОЛЯ. Щастлив съм, че вдъхнових много хора, добави Марешки. Аз вярвам, че ВОЛЯ е само напред и нагоре, защото ние смятаме да продължим да се доказваме, заяви Марешки. Българският народ не може да продължи да бъде мародерстван по този безобразен начин, каза Марешки относно горивата и съществуващия според него картел.

Той си поставя като първа цел в НС борбата именно с него. Второ, мълчаливо съгласие за администрациите, обяви той. Отпушваме живота на обикновения български гражданин и на малкия и среден бизнес, и на всички български и чуждестранни инвеститори. На младите, образовани семейства решаваме проблема с демографския срив в България, продължи той и обеща да реши проблема с неграмотната и малолетната раждаемост. Даваме бизнес на много малки и средни предприятия. Това са три от основните ни точки, мисля, че ще успеем да ги защитим и в крайна сметка ще подкрепим това правителство, което е готово да върви по този път, обясни Веселин Марешки.

Според Марешки кампанията е била изключително порочна. На практика се опитаха да го повторят и успяха от президентските избори. Убедиха хората, че едва ли не ще се решава между БСП и ГЕРБ кой ще управлява България и по този начин чрез фалшиви новини, чрез брутално потъпкване въобще на демокрацията в България успяха да намалят нашия резултат до този, който е в момента. Те отвратиха хората и те не излязоха да гласуват. Тези хора, които трябваше да гласуват, които искаха да гласуват за нас и ни вярваха, те ги отвратиха по два начина - чрез фалшиви новини и такива, които ни даваха все едно, че нямаме никакъв шанс и демотивираха хората да излязат да гласуват, смята Марешки.

На въпрос кой е бил най-големият му противник в кампанията, Марешки заяви: Най-големият ми противник беше липсата на противници. Нито един от така наречените лидери, които сега ще трябва да се срещнат с мен в парламента, не влезе в пряк двубой с мен. Не толкова да се бием, колкото да видим кой каква програма има, какви неща предлага за развитието на България, заяви лидерът на ВОЛЯ. /БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP