Марешки впечатлен от ГЕРБ, остава в парламента

20 Март 2019 | 14:52
0 коментара
Политика

Впечатлени сме от професионализма, който излъчиха в по-стегнат формат най-видните представители на ГЕРБ.

Това заяви лидерът на партия "Воля" Веселин Марешки след проведената работна среща между неговата партия и ГЕРБ днес.

Миналата седмица Марешки обяви, че депутатите от "Воля" напускат парламента, след което каза, че ще останат, но само за дебати не по "маловажни теми". След това заяви, че ще прецени дали да продължи парламентарната си работа след среща с представители на ГЕРБ, на която да бъдат обсъдени управленските приоритети и законодателните инициативи на управляващите.

"Благодаря на ГЕРБ за бързата реакция и отзоваването на нашето желание да се запознаем с това какво е обещавала партията преди изборите и как си изпълнява своята програма", допълни Марешки. 

"Това е най-важното. На това искахме да наблегнем. Слава Богу, че това се случва. Както всеки един българин и ние от "Воля" гледайки само новините, частични изречения, стоейки в парламента, в една суматоха между 240 народни представители, гласувайки текст по текст от време на време и чисто анонимен член еди-кой си, точка втора става трета, не можем да добием реалната представа какво се случва с определен закон, още по-малко в едно цяло направление", допълни още той.

"Не познавайки толкова добре тяхната програма и не знаейки отчета за изпълнението ѝ, можеше също да вземем необосновани решения, които да навредят и на държавата. Тук искам да отбележа, че формално погледнато, като опозиция в този парламент, ако гледаме само нашия частен интерес и се държим като едни политически брокери и комарджии, най-лесно е да създаваме, да сме поредните, които ще създадем хаос, напрежение, безвремие. Точно такава ситуация, която очакват всички, които искат да грабнат държавата.

Лидерът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов също благодари на "Воля" за "интересната" среща и заяви, че ще има такива и в бъдеще.

Добавете Вашия коментар

TOP