Мая Манолова ще оправя България за 19 месеца

24 Май 2020 | 12:09
1 коментара
Политика

Бившият национален обществени защитник и настоящ лидер на гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова е готова да се яви на парламентарните избори с план за 19 месеца и 19 мерки против кризата, свързана с коронавируса.

На протест на движението „Системата ни убива“, събрал между 200 и 300 души пред Министерски съвет, Манолова бе посрещната с химна „Върви народе възродени“ и с букет от рози на протест  пред Министерски съвет. По време на демонстрацията тя настоя за ревизия на цялото управление на премиера Бойко Борисов.

Протест под прозорците на МС, питат къде са парите за кризата с COVID-19

Според нея хората ще имат редкия шанс след броени месеци да решат дали кабинетът „Борисов-3“ да отиде на бунището на историята при италианския боклук.

„Вие, господин Борисов сте изчерпан проект и структурите ви се разпадат, защото хората са омерзени от суджуците. Това управление е в каскаден разпад и предстои смяна на караула. Има кой да поеме караула – ние обикновените граждани, които сме на този площад. Ние ще поеме смяната и ние, гражданите, ще се превърнем в първата политическа сила на държавата“, категорична беше Манолова.

От гражданската инициатива обещават да направят така, че тези, които нямат работа, да намерят своите работни места. „Хората искат работа и ние ще им дадем работа. Тези, които не могат да се трудят, ще получат още по-голяма социална подкрепа“, увери Манолова и допълни, че ще бъдат създадени редица програми за подкрепа на хората.

Тя заяви, че ще бъде въведен временен мораториум върху ръста на цените на тока, парното и водата за 19 месеца. Тази програма е за 19 месеца – до края на 2021 г., когато ние ще излезем от кризата с умно и разумно поведение и мерки. 19 месеца, в които държавата ще застане до гражданите си, а не срещу тях, както през последни 2 месеца.

„Не за първи път Мая Манолова гледа на политиката, като на хазарт. Гледам на тези протести с тъга, защото част от протестиращите са сезонни работници с временна заетост да протестират, което в голяма степен обезсмисля демокрацията“, заяви пък в отговор министър Деница Сачева, коментирайки състоялия се по-рано днес протест, организиран от Манолова

„Най-големият вирус в момента не е COVID-19, а вирусът на демагогията и популизма, с който трябва да се борим. Там няма да ни помогнат маските, ръкавиците и карантината, там ще ни помогнат книгите и знанието“, добави социалният министър.

„Преди дни парламентът избра омбудсман. Ако Манолова не беше дезертирала от този пост, тя можеше да бъде омбудсман на България и до този момент. Тя предпочете да не работи за хората, а предпочете да потърси възможност да управлява парите на Столичната община и се яви като кандидат за кмет на София. Сами може да направите извода кога Манолова говори истината и кога иска да работи за хората и кога иска да осребрява рейтинга си“, каза още Сачева.

Добавени коментари

Лиза Мишпека публикува:
25 Май 2020 | 15:11
То едно време дядо от Мадрид щеше да но оправи за 800 дни, ама оправи само себе си (и нас, ама отзад!). Тази е по-амбициозна, ама има ли още будали да и вярват!

Добавете Вашия коментар

TOP