Мая Манолова: Кандидатирам се за кмет на София, подавам оставка като омбудсман

03 Септември 2019 | 09:39
0 коментара
Политика

"Кандидатирам се смело и почтено! Подавам оставка, за да се кандидатирам за кмет". Това заяви Мая Манолова  на среща с граждани, публични личности и неправителствени организации.

„Можех, разбира се, да изляза в неплатен отпуск, законът ми го позволява и мнозина настояваха да постъпя точно по този начин", каза Манолова.

"Честно казано, предвид агресията, на която сме подложени аз и моите колеги през последните месеци си мислих дали не е добре да си подготвя оставката, да напиша на нея дата 5 ноемрви, независимо дали ще бъда избрана за кмет или не да я подам тогава, за да имам някаква защита от международните институции, ако нещата продължават да са толкова груби, каквито са в момента. Но след това реших, че един човек, който се кандидатира за кмет на София, който иска да поведе гражданите, трябва да бъде смел и трябва да дава личен пример, така че нямам нужда от застраховки", допълни тя. 

Тя увери, че ще действа почтено и достойно, както винаги го е правила. 

От сдружение „Промяна за София” съобщават, че на срещата са взети решения да стартира сформирането на инициативен комитет за издигането на независимата гражданска кандидатура на Мая Манолова за кмет на София. Така от 6 септември започват събирането на подписка в подкрепа на Манолова.

След това ще работят и за изграждането на граждански инициативи на територията на цялата страна под надслов: „Промяна за София и България”. Освен това е решено Манолова да подкрепи независими кандидати за кметове и общински съветници в цялата страна.

Добавете Вашия коментар

TOP