Манчестър Юнайтед се върна на върха след труден обрат срещу Фулъм

21 Януари 2021 | 08:18
0 коментара
Спорт

Отборът на Манчестър Юнайтед си върна първото място във Висшата лига, след като победи Фулъм с 2:1 като гост. Лестър Сити започна деня като лидер в класирането след успеха си над Челси във вторник, а след това Манчестър Сити за кратко се изкачи на върха с успех над Астън Вила, но все пак “червените дяволи” ще посрещнат уикенда като първенци.

На “Крейвън Котидж” домакините затрудниха максимално своя съперник, но възпитаниците на Оле Гунар Солскяр показа характер, за да стигнат до обрат и да вземат трите точки. Двубоят започна отлично за “котиджърс”, които поведоха в резултата още в петата минута, когато Адемола Лукман бе изведен сам срещу Давид де Хеа и го преодоля с точен удар по земя. Отбраната на гостите мислеше, че е оставила Лукман в засада, но повторенията показаха, че със съвсем малко Арън Уан-Бисака покрива играча на Фулъм.

Играчите на Юнайтед натиснаха в търсене на отговор и малко след това трябваше да получат дузпа за нарушение срещу Фред, но реферът Мартин Аткинсън подмина ситуацията, а намеса от ВАР нямаше. В 21-та минута удар на Бруно Фернандеш от далечно разстояние срещна гредата, но секунди след това топката отново попадна в португалеца и той центрира опасно отляво, което доведе до грешка на вратаря на домакините Алфонсо Ареола, от която се възползва Единсон Кавани, за да изравни.

След почивката играта бе равностойна и двата тима трудно стигаха до чисти голови положения, като равенството изглеждаше все по-вероятно, преди Пол Погба да вкара втори гол за Юнайтед със страхотен изстрел от далечно разстояние с левия крак. В заключителните минути лондончани потърсиха изравняването и имаха една добра възможност, но Де Хеа отрази удара на Рубен Лофтъс-Чийк от близко разстояние.

В крайна сметка повече голове не паднаха и Манчестър Юнайтед записа десета победа в последните си 13 мача във Висшата лига, след която има 40 точки, две повече от Манчестър Сити и Лестър Сити. “Червените дяволи” също така за седми път от началото на сезона спечелиха мач, след като са изоставали в резултата. Фулъм остава в зоната на изпадащите с актив от 12 точки, на четири от спасителната черта. /БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP