„Македонски ритми“ и Румяна Попова специални гости за празника на Полена

12 Октомври 2018 | 17:25
0 коментара
Култура

Неделя е големият празник в Полена. Селото тпразнува своя храмов празник и празник на селото с богата програма. Навръх Петков ден, 14-ти октомври ще започнат празненствата в село Полена. Църквата в селото носи името на Света Петка и местните празнуват точно в деня на светицата по църковния календар.

 В 8:00 часа с Утринно Богослужение и в 9:00 с  празничнасвета  литургия ще започне празникът на селото, в 10:30 часа в черквата, децата от Неделното училище ще поздравят всички за празника. Празничният водосвет ще бъде в 11:30, а веднага след него и освещаването на курбана за здраве ще бъде открита и нова детска площадка в селото, която се намира до стадиона. Още от ранния следобед започват спортните прояви, посветени на празника. В 13:00 на селото ще се превърне в своеобразен тепих на народните борби. Братята шампиони по борба от село Полена Иван и Милан Благоеви и още много борци ще се съревновават в Полена. Зрелището е гарантирано. В 16:00 часа футболна среща между „Ветрен” Полена и „Спортист“ Струма ще бъде играна на стадиона в селото.

Програмата по случай празника на селото ще продължи и вечерта, като в 17 часа децата от Детска градина „Радост“ филиал Полена, ученици от СУ „Св. Св. Кирил и Методий” село Крупник, МФГ „Изворите”, Балет „Дъга“, Спасимира Иванова, самодейци от село Железница, клуб по художествена гимнастика „Малки грации“ ,

Оркестър „Македонски ритми“ще повдигнат настроението на празнуващите и ще огласят селото с много музика и веселба, а Румяна Попова ще бъде гвоздеят на програмата.

Добавете Вашия коментар

TOP