Македонци лъжат за адресната си регистрация, за да получат шофьорски книжки

29 Октомври 2019 | 16:05
0 коментара
Общество

Македонци масово се опитват да надхитрят работещите в КАТ „Пътна полиция“ – Кюстендил, само и само да получат шофьорски книжки.

Вече трима са предадени на Районния съд, който им е постановил глоби от по 1000 лв. Първи е спипан да лъже Горанчо И., който обявил, че постоянното му пребиваване е в Република България. При проверката обаче се оказало, че 50-годишният Горанчо живее в Пробищип и работи като международен шофьор към словенска фирма. Целта на него, както и на останалите била да вземат шофьорски книжки, с които спокойно да могат да пътуват из цял свят. За последните 10 дни това е трети подобен случай.

Районен съд-Кюстендил, под председателството на съдия Николай Николов наложи административно наказание „Глоба“ в размер на 1000 лв. и на Моме М., с българско и македонско гражданство. Съдът го призна за виновен в това, че на 02.05.2019 г. е потвърдил неистина в писмена декларация пред „Пътна полиция“, че обичайното му пребиваване е в България, за да му бъде издадено свидетелство за управление на МПС. Моме М. е на 54 години и работи като шофьор в държава членка на ЕС. Той е от с. Облавце в Северна Македония, пише Монитор.

„Основното нарушителите са тираджии и те се опитват да надхитрят проверяващите. За да имат шофьорски книжки, издадени от тук, трябва 6 месеца да се водят на адресна регистрация. Това условие обаче не е спазена и поради тази причина те попадат под ударите на закона“, коментираха юристи от областния град.

Добавете Вашия коментар

TOP