Майките на протест: Хвърляха монети по Министерски съвет

29 Октомври 2018 | 07:10
0 коментара
Общество

 Майките на деца с увреждания отново протестираха. Те блокираха бул. „Дондуков” снощи и хвърлиха монети по една стотинка пред сградата на Министерски съвет.

Протестиращите не бяха допуснати към сградата от плътен кордон полицаи. По думите на майките, парите са, за да подпомогнат Симеонов, който да си отиде там, откъдето е дошъл и час по скоро да напусне поста, който заема. Майките за втора вечер протестираха и по бул. „Витоша”. „От 7 дни искаме оставката му и след като видяхме, че той има затруднения с тръгването си, решихме да му съберем малко пари, за да си купи билет за Бургас. Но се оказа, че и там хората не го искат. И от Ямбол отказаха да го вземат. Затова му събрахме пари за билет до Марс или Луната“, заяви Любка Наташкова.

Пред Министерския съвет бяха хвърлени над 100 лева на монети по 1,2 и 5 стотинки. Според Наташкова в идните дни той ще си подаде оставката, защото оттук нататък ще му е трудно да се появява в общественото пространство във връзка с работата си, защото ще бъде подложен на много силен натиск, а и вече ще трябва да премисля нещата, които говори, което ще му бъде трудно.

По време на шествието на майките по бул. „Витоша“ те срещнаха подкрепа от минувачите и живущите в сградите, които излязоха на прозорците, за да ги подкрепят и поискаха премиерът Бойко Борисов да вземе отношение и да освободи Симеонов, защото според недоволните, неговото оставане в политиката е немислимо след обидите, които им е нанесъл. Шествието се върна отново пред Министерския съвет, където в началото протестът на майките на деца с увреждания беше подкрепен от певеца Дани Милев и бенда му.

Снощи организаторката на протеста Вера Иванова показа за първи път децата си и заедно с другите майки отбеляза рождения си ден.

Протест ще има отново в понеделник от 17:30 ч. ако по-рано през деня, вицепремиерът сам не си подаде оставката или Борисов не му я поиска. /БГНЕС

 

Добавете Вашия коментар

TOP