Махат стари коли от улици и тротоари в Банско

08 Септември 2018 | 14:33
0 коментара
Общество

Общинският съвет в Банско гласува важни промени в Наредбата за поддържане и опазване на чистотата и управление на отпадъците. С решението си те забраниха складирането и съхранението на дърва, въглища и други материали по тротоарите, уличните платна и зелените площи.

Собствениците на излезли от употреба моторни превозни средства са длъжни да ги съхраняват в имот, частна собственост. Ако колите се намират върху държавен или общински имот, собствениците са длъжни да ги предават на площадки за временно съхранение или в център за разкомплектоване. Кметът на община Банско назначава комисия за установяване на излезли от употреба моторни превозни средства, собствеността на терена и собствеността на автомобилите.

При извършване на проверките комисията издава предписания на собствениците за преместване на старите коли, които се залепват на видно място на моторното превозно средство и представляват стикер - предписание по образец. Съставя се констативен протокол за техническото състояние на МПС в 3 екземпляра. С поставянето на стикер-предписание за преместване на вехтите коли започва да тече тримесечен срок.

При неизпълнение на предписанието от страна на собственика, кметът Георги Икономов издава заповед за принудително преместване на ИУМПС на площадка за временно съхранение или в център за разкомплектоване, което е за сметка на собственика.

Изоставено регистрирано МПС, за което има влязла в сила заповед за принудително преместване и което не е потърсено от собственика в 14 - дневен срок от преместването му на площадка за временно съхранение, се предава в център за разкомплектоване и не подлежи на връщане на собственика му.

Добавете Вашия коментар

TOP