Магията на детското творчество показаха талантливите деца на Симитли

30 Април 2018 | 17:54
0 коментара
Култура

Единственият по рода си фестивал на детските градини „Детски усмивки“ донесе  положителни емоции на родители, гости и приятели на всички филиали  на детска градина „Радост“ община Симитли.
 
Десетки усмивки пренесоха всички на площад „Септември“ в Симитли в света на „Бонболандия“. Пременени в прекрасни цветни костюми , с прически и
малко грим за разкош, децата на община Симитли озариха площада с усмивки и настроение.
 
Празничната програма започна със специалното стихотворение „Детска усмивка“, изпълнено от Любомир и Борислава от филиал „Ян Бибиян“ , веднага след тях на сцената изгря голяма усмивка с танц „Усмивка“.
Много танци- народни, модерни, самодивски, моряшки бяха изтанцувани пред многобройната публика на площада. Накрая над всички „заваля“ „Весел дъжд“ , който малките сладури от Крупник призоваха с великолепния си танц с чадъри.
 
Впечатляващи бяха децата, показващи своя талант на сцената от всички групи, филиали и детски градини. Едни от най- красивите самодиви  и Пипи Дългото Чорапче танцуваха на площада. Музика, веселие, щастливи деца, много танци и стихове направиха празника един от най- запомнящите се за малките деца в тяхното израстване.
 
За пореден път всички детски заведения в община Симитли накараха родители, гости и приятели, дошли да проследят спектакъла, да се почувстват щастливи и да усетят  магията на детското себераздаване. Кметът Апостол Апостолов, заместник -кметът Евгения Гоергиева, кметове на селата в община Симитли, директорът на детска градина „Радост“ Теменужка Матова и директорът на Детска градина „Здравец“ Долно Осеново Александра Механджийска с интерес наблюдаваха най- големия празник на децата „Детски усмивки” и не скриваха вълнението си от случващото се.
Батко Бранко от Драматичен театър „проф. Енчо Халачев”, който е най- добър приятел на децата, беше и водещ на празника, като също ги забавляваше през цялото време. Слънцето дори се показа в днешния
облачен ден, повикано от всички деца, раздаващи десетки усмивки за всички.
 
Големият традиционен празник на децата завърши с колективно изпълнение на песента „Усмивка“, която всички участници заедно на сцената изпяха с голямо желание. "Молитва за деца" бе отправена от сцената за всички малки обитатели на Земята от Емили Илиева от филиал „Ян Бибиян“.

Добавете Вашия коментар

TOP