Магическата хубост на разложанката изгря във фотоизложба

15 Май 2020 | 14:22
0 коментара
Култура

Магическата хубост на разложанката изгря в постоянна фотоизложба пред музея на Разлог.

Разложанката като тайнство, като вселена – в традиционния празник – с красива носия и горда осанка е вдъхновила „Българските корени“ за изложба на съвременната красота на българката.  

56 творби на фотографа Петър Петров, позиционирани в парка пред Исторически музей гр. Разлог, се докосват да магията и обаянието на малки моми и невести, деца и баби – всички в национални носии. Заснетите фотоси представят Разложанката в традиционна носия, от съвсем малки деца, през млади девойки и зрели жени, до възрастни в коленопреклонна възраст. 

Грее разложанката – като майка и закрилница, като любима, родена да дарява и да вдъхва любов. Като наследница на велики българки и традиции. Грее майката - творец на живота, защото синовете и дъщерите на Разлог са нейна грижа и отговорност, нейна сила и слабост, нейна надежда и вяра. Грее прочутата разложка баба – в красива носия, заденала в пъстра цедилка новороденото си внуче – и то в носия. Прегърнала младата невеста – за да предаде тази невероятна, силна българска енергия – от миналото – към бъдещето.

56 художествени фотографии греят в обща изложба, организирана от община Разлог, Исторически музей Разлог, Български корени –  България! Снимките са от съвременните празници на Разлог, дълбоко свързани и съхранили традицията – Старчевата, Бабин ден и др.

Добавете Вашия коментар

TOP