Магическата билка Христова кръв, която лекува и душата, и тялото

30 Април 2019 | 16:44
1 коментара
Любопитно

Едва ли има билка, която да лекува толкова много болести както жълтия кантарион.

Не случайно хората го наричат Христова кръв, магическа билка, която оказва мощно влияние върху тялото и духа. Биологично активните вещества в нея (гликозиди, флавоноиди, хиперацин, танин, смоли, етерично масло) я правят безценна за много болести.

Жълтият кантарион е безспорен лидер сред билките при депресивни състояния, стрес, тревожност, безсъние, паническо разстройство. Качествата му на антидепресант са научно доказани. Билката повишава нивото на серотонин (хормон на щастието), който се смята отговорен за настроението на човека.

Ако ви налегнат мрачни мисли, пригответе си чай от жълт кантарион.

Една пълна чаена лъжичка цветове се залива с 200 мл вряла вода и се запарва 5 минути, като се затваря плътно, за да се съхранят етеричните масла. При по-тежки случаи количеството на билката е 5 с.л в половин литър вода. Приема се по една чаша след хранене.

При главоболие и мигрена се препоръчва да се пие по чаша чай сутрин обед и вечер. Чаша чай с лъжичка мед е отлично средство при безсъние.

Жълтият кантарион е полезен и за бъбреците, стомаха, черния дроб, жлъчката -успокоява гастритните болки, язвите на стомаха и дванадесетопръстника бързо заздравяват, спомага изчистването от бъбречни камъни, успокоява възпалената лигавица на пикочния мехур, лекува нощното напикаване.

При акне се препоръчва чай от жълт кантарион и бял равнец в равни количества. Приема се два пъти дневно. За по-добър ефект прибавете цветове от билката във водата за парна баня. Кожата става чиста, тенът се избистря.

За бързо заздравяване на рани се използва масло от жълт кантарион.

То действа отлично и при мазане върху изгорено, натъртване, навяхване, ставни болки, ухапвания от насекоми, циреи, болки в гърба, ишиас.

Ако се появи мухъл, просто го махнете, маслото не е повредено. Така ще имате подръка домашен крем за много болести.

Добавени коментари

54годишната мангалка публикува:
30 Април 2019 | 17:00
Циганката да пие от тази билка ,че с отворени очи ще си иде от този свят по нейния Насо.

Добавете Вашия коментар

TOP