Магазините в Благоевград обявиха ликвидация на стоките си, клиентите все по - малко

20 Ноември 2018 | 16:37
1 коментара
Бизнес

Магазините по централната улица на Благоевград обявиха масова ликвидация на стоките си, видя репортер на Pirinsko.com.

По – голяма час от търговските съоръжения са облепени с обяви за ликвидация, но въпреки този факт, клиенти – няма.

Според управителите на магазините това се дължи не толкова на цените на стоките, които по думите им са намалени до минимум, а на драстичното обедняване в последно време на хората.

„То и през лятото, когато принципно оборота би трябвало да е в пъти по - висок от зимния клиенти почти не се вясваха в магазина, камо ли сега, когато времето застудя и всеки гледа да си седи у дома на топло”, ожали се търговец в един от магазините в града.

Той коментира още, че като цяло по – голямата част от оборота на магазина се дължи на туристите, които най – често са от Македония или Гърция и идват в Благоевград през уикенда или почивните дни.

Освен тези притеснения на търговците, те коментират, че не могат да намерят и качествен персонал за работа, който с усмивка да предразполага клиентите.

„Повечето от работниците идват на работа, колкото да отчетат дейност, да изпият някое и друго кафе и си тръгват. Проблемът е комплексен и затова и крайният резултат е плачевен”, твърдят от търговския бранш в Благоевград.

Добавени коментари

Бай Данчо публикува:
21 Ноември 2018 | 05:29
Абе, чудя се как може търговците да говорят,че хората нямали пари,че няма персонал.....Ми,изслушайте едно интервю с ушатия физкултурник и ще ви стане топло на душата....

Добавете Вашия коментар

TOP