Мач за Суперкупа в родния баскетбол ще се играе тази събота

15 Септември 2017 | 16:31
0 коментара
Спорт

Норт Уест и Ботев 2012 се изправят един срещу друг в събота в мач за Суперкупата на Националната аматьорска лига по баскетбол. Двубоят в столичната зала "Арена Овергаз" е с начален час 16:00.

Ботев 2012 спечели турнира за Купата на НАЛБ през сезон 2016/2017, с което извоюва правото си да се бори и за Суперкупата на НАЛБ.

Норт Уест пък завърши на трето място в първенството на НАЛБ в София през сезон 2016/2017, а това място даде право на участие на отбора и на турнира „Веселин Господинов“, организиран от Националната аматьорска лига по баскетбол. Отборът на Норт Уест завърши на второ място в турнира, губейки финала от тима на Брикс и приятели. Отборът на Брикс и приятели обаче беше сформиран, за да вземе участие в турнира „Веселин Господинов“ и няма да участва в първенството на НАЛБ за сезон 2017/2018. Това е и причината Норт Уест да получи правото да играе в двубоя за Суперкупата на НАЛБ.

Това е второ участие на Норт Уест в двубоя за Суперкупата и първо такова за Ботев 2012. Досега Брикс е единственият носител на Суперкупата – 2 пъти.

Преди двубоя за Суперкупата ще се проведе приятелски мач между отборите на София Уориърс и Мечките, организиран от НАЛБ.

БЛИЦ-СПОРТ

Добавете Вашия коментар

TOP