Лъснаха имената на задържаните даяджии в Благоевград, вижте кои са....

25 Април 2018 | 14:53
0 коментара
Криминално

Ето пълния списък на задържаните при зрелищната акция служители на ДАИ  – Благоевград.

В ареста остават:

Ангел Янчев

Димитър Занков

Никола Панов

Евтим Гоцев

Бойко Ханджийски

Райко Динев

Красимир Иванов

Георги Глинджурски

Росен Марков

Петър Денишев

Димитър Туджаров

PIRINSKO.COM припомня, че над 10 служители на РД "Автомобилна администрация"-Благоевград бяха задържани при акция на Специализираната прокуратура съвместно с ГДБОП, ДАНС и ОДМВР-Благоевград. Налице е организирана престъпна група, искали подкупи от собственици на транспортни форми на стойност от 300 до 600 евро, каза на брифинг вчера Петър Белчев, прокурор от Специализираната прокуратура.

„Към настоящия момент под ръководството на Специализираната прокуратура, съвместно с Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“, се извършва специализирана полицейска операция. Става дума за организирана престъпна група от длъжностни лица, служители на Областен отдел „Автомобилна администрация“ – Благоевград, които са участвали в тази група с користна цел, а именно искали са и са получавали подкуп от представители на транспортни фирми, за да не съставят наказателни постановления на нарушители от транспортните фирми. Към момента се извършват активни процесуално-следствени действия. Задържаните са над 10 души. След събиране на достатъчно доказателства ще преценим на кого да повдигнем обвинение”, каза Петър Белчев тогава наблюдаващ прокурор от СП. Обвиненията са за ОПГ.

Няма привлечен човек за лидер на групата, всички са за участие в организирана престъпна група. Начева обясни, че средно дневно сумата, която е разпределяна като подкупи, за да се извършва тази дейност е от порядъка на 1200 евро. Ръководителят на Специализирана прокуратура Иван Гешев заяви, че с ГДБОП работят като добре смазана машина. Директорът на ГДБОП главен комисар Ивайло Спиридонов обясни, че първоначалните данни, които са придобили са от пострадали - лица, които са плащали подкупи и от техни оперативни източници. „Първоначалната информация я придобихме от началото на месец ноември”, каза той. Гешев потвърди, че сред обвинените е и съпруг на прокурор от специализираната прокуратура. „Наказателната отговорност е лична за лица, които са извършили престъпления. Специализираната прокуратура не покровителства никого, включително и близки на нейни служители”, каза той. Да, каза той, факт е, че „едно от лицата, явно, е съпруг на прокурор от специализираната прокуратура”. „Да, това е факт, но е факт и че това лице към момента е с повдигнато обвинение, взета му е мярка 72 часа и ще носи отговорността в зависимост от това какви доказателства се съберат, както ще бъде за останалите привлечени към наказателни отговорност лица”, заяви Гешев. Тя от вчера е в отпуск.

„Да, има и лице, мисля че зам.-шеф на ДАИ Благоевград, който е в роднински връзки със служител от Министерство на транспорта”, призна още той.

Добавете Вашия коментар

TOP