Лъчезар Близнаков от Пътна полиция - СДВР е пътен полицай на годината

12 Септември 2016 | 18:38
0 коментара
Общество
Лъчезар Близнаков от Пътна полиция - СДВР е пътен полицай на годината

Пътните полицаи от ОДМВР-Смолян спечелиха престижната отборна награда от Националното състезание , чиято цел е да се направи традиционна проверка на професионализма на пътните полицаи, теоретичните им познания и практическите умения, свързани с ежедневната им служебна дейност.
Най-добре представилите се пътни полицаи получиха грамоти и купи.
Призът пътен полицай на 2016 година спечели Лъчезар Близнаков от СДВР. Отличието той получи от главния секретар на МВР Георги Костов на специална церемония по награждаването. Второто място в генералното индивидуално класиране спечели Васил Бакалски от ОДМВР-Смолян, а трети остана Момчил Григоров от ОДМВР-Габрово.
В генералното отборно класиране на първо място е отборът на ОДМВР-Смолян, на второ – отборът на ОДМВР-София, а на трето – отборът на

ОДМВР-Габрово. Престижните награди връчи директорът на ГДНП гл.комисар Христо Терзийски.
Първото място в състезанието по теоретичната подготовка зае Пламен Ноев от ОДМВР-Стара Загора. Втори в този етап на конкурса остана Стойчо Янковски от ОДМВР-Пловдив. В класирането третата позиция зае Лъчезар Близнаков от отбора на СДВР. Те получиха наградите си от началник отдел "Пътна полиция" в ГД "Национална полиция" комисар Бойко Рановски.

В дисциплината оказване на долекарска помощ на пострадали при пътни произшествия заслуженото първо място спечели Момчил Григоров от ОДМВР-Габрово. Второ място зае колегата му Атанас Атанасов от Сливен, а трети остана Здравко Христов от ОДМВР-Габрово.
Най-точен в стрелбата с пистолет бе Атанас Атанасов от ОДМВР-Сливен. Непосредствено след първенеца е Лъчезар Близнаков от СДВР, а третото място зае Марин Маринов от ОДМВР-Ямбол. Наградите за точен мерник раздаде домакинът на състезанието, директорът на ОДМВР-Хасково Ангел Цанков.

От своя страна, ст.комисар Цанков и получи специален приз за перфектна организация на конкурса и приятелско посрещане от председателя на Съюза на българските автомобилисти. Той връчи и награди на първенците в състезанието по майсторско управление на автомобил. Първото място спечели Любомир Лалов от ОДМВР-Враца, второто – Валери Паланкасов от ОДМВР-София, на трето – Васил Бакалски от ОДМВР-Смолян.
Наградите на най-добрите мотоциклетисти бяха връчени от зам.кмета на община Хасково Евгени Консулов.

Челната позиция в категорията е за Лъчезар Близнаков от СДВР, следван от Бисер Ботев от ОДМВР-Разград и Венко Велчев от ОДМВР-Хасково.
В центъра на Хасково бяха организирани многобройни прояви, свързани с пътната безопасност на децата – игри, демонстрации на техники и способи за контрол, представени бяха превантивни кампании на различни институции и организации, листовки с полезни съвети и играчки за най-малките. Велосипедисти демонстрираха умения по приложно колоездене.
Доброволци на Младежкия червен кръст проведоха обучение за оказване на долекарска помощ на пострадали при пътни произшествия.

Добавете Вашия коментар

TOP