Лудогорец загуби от ЛАСК в зрелищен мач в Австрия

29 Октомври 2020 | 22:20
0 коментара
Спорт

Шампионът на България Лудогорец записа втора поредна загуба в груповата фаза на Лига Европа, след като отстъпи на ЛАСК Линц с 3:4 като гост. Двата тима направиха зрелищен мач, но в крайна сметка домакините стигнаха до успеха, макар и да играха с човек по-малко в заключителните 20 минути.

Срещата започна лошо за “орлите”, които изостанаха още във втората минута, когато Петър Филипович наказа груба грешка в защитата на разградчани с точен изстрел от границата на наказателното поле. В 12-та минута домакините удвоиха преднината си след добро заучено положение от ъглов удар, завършено от Андреас Грубер. Възпитаниците на Станислав Генчев отговориха на предизвикателството три минути по-късно, когато Елвис Ману бе изведен по-добър начин от Алекс Сантана срещу вратаря на ЛАСК и не сбърка. Десет минути преди почивката Марко Рагуц възстанови аванса от два гола на австрийците с точен изстрел от воле след центриране отляво, в 56-та минута резултатът набъбна на 4:1 след гол на Хюсеин Балич, дошъл след сериозен рикошет, който не остави шансове на Пламен Илиев.

Играчите на Лудогорец не се предадоха и се върнаха в мача в 62-та минута, когато отново Ману се разписа след добър извеждащ пас на Сантана, а десет минути по-късно Лукас Григич от състава на домакините получи втори жълт картон, след като спря изстрел на Ману с ръка в наказателното поле, а самият Ману реализира отсъдената дузпа и оформи своя хеттрик. В оставащите минути българският тим не успя да се възползва от численото си преимущество, за да стигне до точката и загуби двубоя с 3:4.

В другия мач от групата Антверпен победи Тотнъм с 1:0 и оглави групата с пълен актив от шест точки. Тотнъм и ЛАСК делят втората позиция с три точки, а Лудогорец е на дъното без спечелена точка. /БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP