Лудогорец пропусна да превземе Истанбул, но развали 34-годишна българска прокоба

15 Септември 2017 | 08:58
0 коментара
Спорт

Българският шампион Лудогорец стартира с равенство 0:0 участието си в груповата фаза на турнира Лига Европа като гост на пълния със звезди тим на Истанбул ББ. Разградчани изиграха много силен мач и при малко повече късмет можеха да си тръгнат с трите точки. В началото на втората част обаче Жоао Пауло изпусна най-чистото положение в мача, когато не успя да отбележи сам срещу вратаря.

Така Лудогорец развали 34-годишната прокоба български тим да не взима дори точка при гостуванията си в Турция.

Срещата започна с натиск на домакините и в началните десетина минути играчите на българския шампион допуснаха някои неточности, но Истанбул ББ не се възползва от тях. Първата по-опасна ситуация дойде в 11-ата минута, когато Епуреану стреля с глава в аут след центриране от фаул. Разградчани отговориха с изключително опасен шут на Жоао Пауло, който профуча над напречната греда.

В 14-ата минута Вандерсон навърза няколко футболисти на турците и шутира фронтално от 19 метра, но Бабаджан спаси. Осем минути по-късно Лукоки центрира към Жоао Пауло, който стреля опасно с глава, но турският вратар пак се намеси добре и изби в корнер.

Само 120 секунди по-късно Лукоки нахлу в наказателното поле на домакините и отправи истински снаряд, който Бабаджан с мъка изби в ъглов удар.

До края на полувремето Лудогорец продължи да се защитава много организирано, а при всяка възможност атакуваше опасно, но в крайна сметка повече чисти положения пред двете врати нямаше.

В началото на втората част Анисе допусна грешка пред наказателното поле на Лудогорец, която за малко не се оказа фатална. Въпреки това отбраната на разградчани успя да се справи, а при ответната атака Лудогорец пропуснаха уникална възможност да открият резултата. Лукоки изведе Жоао Пауло сам срещу вратаря, бразилецът се откъсна необезпокояван фронтално срещу Бабаджан, но шутира изключително неточно.

В 77-ата минута Инлер получи пас зад централните бранители на българите, Броун излезе да пресече паса, двамата футболисти се разминаха с топката, но за късмет на Лудогорец тя излезе в аут.

До края на срещата домакините наложиха натиск, но така и не създадоха някакво по-сериозно положение. От своя страна Лудогорец на няколко пъти атакуваха опасно, но грешки в последния пас не им позволиха да матират съперника.

Следващият вач на тима в група "С" на Лига Европа е домакинство на Хофенхайм, който днес загуби с 1:2 от Брага в Германия.

Добавете Вашия коментар

TOP