Лудогорец отпадна от Лига Европа след нова загуба от Интер

28 Февруари 2020 | 08:27
0 коментара
Спорт

Отборът на Лудогорец отпадна от турнира Лига Европа, след като загуби от Интер с 1:2 като гост в реванш от 1/16-финалите на надпреварата. В първия мач в Разград „орлите“ записаха поражение с 0:2 и по този начин приключват с европейското си участие след общ резултат 1:4.

Двубоят на легендарния стадион „Сан Сиро“ в Милано се игра пред празни трибуни заради епидемията от коронавирус в северна Италия. Българският тим изненадващо откри резултата в 26-та минута, когато Каули се разписа с точен изстрел от малък ъгъл след асистенция на Сисиньо. „Нерадзурите“ отговориха бързо и изравниха шест минути по-късно, когато Пламен Илиев сбърка при диагонален изстрел на Кристиано Бираги и допусна топката да влезе във вратата му. Точно преди почивката Ромелу Лукау направи 2:1 за домакините след добра асистенция на Алексис Санчес, като белгийският национал имаше и късмет при отбелязването на гола. През втората част повече голове на паднаха и Интер спечели с 2:1, с което сложи край на участието на Лудогорец в Лига Европа.

Миналогодишният финалист Арсенал отпадна от втория по сила клубен турнир Лига Европа, след като малко изненадващо отстъпи у дома на гръцкия гранд Олимпиакос с 1:2 след продължения. В първата среща в Пирея „Артилеристите” бяха спечелили с 1:0, но пред собствена публика демонстрираха стари грешки и си тръгват рано-рано от напреварата.

Олимпиакос поведе в 53-та минута с попадение на защитника Папе Сисе след подаване на Валбуена. Арсенал опита да отвърне, но това не се случи в редовното време. Последваха две продължения от по 15 минути. В 113-та минута голмайсторът на домакините Пиер-Емерик Обамеянг изравни резултата и изглеждаше, че това ще е достатъчно. В последната 120-та минута обаче Юсеф Ел-Араби отбеляза нов гол за Олимпиакос, с който сложи край на надеждите на Арсенал.

Останалите резултати:
Еспаньол – Уулвърхемптън 3:2 (в първия мач 0:4);
Истанбул Башакшехир – Спортинг (Лисабон) 4:1 след продължения (1:3);
Порто – Байер (Леверкузен) 1:3 (1:2);
Базел – Апоел (Никозия) 1:0 (3:0);
ЛАСК (Линц) – АЗ Алкмаар 2:0 (1:1);
Малмьо – Волфсбург 0:3 (1:2);
Гент – Рома 1:1 (0:1);
Аякс – Хетафе 2:1 (0:2);
Селтик – Копенхаген 1:3 (1:1);
Севиля – ЧФР Клуж 0:0 (1:1);
Манчестър Юнайтед – Брюж 5:0 (1:1);
Бенфика – Шахтьор (Донецк) 3:3 (1:2);
В сряда: Брага – Рейнджърс 0:1 (2:3);
Залцбург – Франкфурт (1:4) е отложен заради буря. /БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP