Лудогорец ликува с минимална победа над ЦСКА във вълнуващ мач!

20 Август 2018 | 00:13
0 коментара
Спорт

Лудогорец не даде шанс на ЦСКА във вълнуващ мач с много положения и го победи с 1:0 на "Лудогорец Арена" в Разград. В герой за шампионите се превърна Вандерсон, който реализира единственото попадение в 21-ата минута на срещата, с което "зелените" (10 точки) намалиха пасива от новия лидер Левски и втория ЦСКА съответно на 3 и 2 точки.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Срещата в Разград започна умерено, като двата тима се разузнаваха в първите минути. Първият точен изстрел в мача дойде в 10-ата минута, а негов автор бе Мауридес, който стреля от далечна дистанция, но не затрудни Хорхе Броун. 

В 13-ата минута последва отговор на Лудогорец, като той бе много опасен изстрел на Марселиньо от пряк свободен удар, отразен от Витаутас Черниаускас. 

Мисиджан отправи страхотен изстрел в 15-ата минута на мача, но той рикошира в защитник на ЦСКА и излезе в аут. 

В 18-ата минута дойде най-чистото положение за ЦСКА през първата част. Тиаго центрира от ъглов удар, а Стивън Перейра засече по прекрасен начин топката с глава, но изстрелът му мина на сантиметри от лявата греда на Хорхе Броун. 

Така се стигна до 21-ата минута, когато Лудогорец взе преднина в срещата с гол на Вандерсон. Халфът първоначално бе изведен по прекрасен начин очи в очи с Черниаускас, но в първия момент не успя да го преодолее, тъй като литовецът отрази първия му изстрел. Вандерсон обаче овладя отново топката и прехвърли излезлия вратар на ЦСКА.

В 32-ата минута Хорхе Броун спаси опасен изстрел на Тиаго, който бе намерен в наказателното поле на Лудогорец от съотборник.

Кирил Десподов отправи изстрел в 41-ата минута на срещата от пряк свободен удар, но той рикошира в стената от футболисти на Лудогорец.

Така двата тима се оттеглиха на почивката при резултат 1:0 за домакините. 

Първата ситуация второто полувреме дойде в 49-ата минута, когато Мауридес бе намерен от Тиаго и стреля с глава, но изстрелът му излезе в аут.

Лудогорец пропусна да поведе с 2:0 в 50-ата минута, когато Марселиньо изведе Върджил Мисиджан в наказателното поле на ЦСКА, но холандецът стреля много слабо и в обсега на Черниаускас.

Нов шанс се откри за Лудогорец в 57-ата минута. Сисиньо изведе с пета Вандерсон сам срещу вратаря, но халфът се забави и бе затворен от двама защитници на ЦСКА, които го спряха, а Черниаускас улови топката.

В 60-ата минута Тиаго се обърна с хубав финт в наказателното поле и опита да стреля, но Сисиньо се намеси добре и изчисти.

Кешерю направи пропуск в 64-ата минута, когато бе намерен чудесно в наказателното поле от Сисиньо, но изстрелът му бе отразен от Черниаускас.

В 77-ата минута Тиаго бе близо до изравняване на резултата, след като стреля изненадващо от пряк свободен удар, а шутът му се отби в гредата и излезе в аут.

Хорхе Броун тръгна да изнася топката в 81-ата минута, но нацели съотборник, след което Евандро овладя, но стреля много неточно към опразнената врата на Лудогорец.

До края ЦСКА опита да стигне поне до точката, като плътен удар на Мауридес беше блокиран от защитницет на Лудогорец. "Зелените" успяха да отразят устрема на "армейците" и триумфираха в голямото дерби от 5-ия кръг на Първа лига.

В следващия кръг Лудогорец гостува на Славия, докато ЦСКА е домакин на Верея.БЛИЦ-СПОРТ

Добавете Вашия коментар

TOP