Лятото се завърна, слънчево и топло през уикенда

19 Юли 2019 | 08:14
0 коментара
Общество

В последния работен ден от седмицата ще бъде предимно слънчево. Призори на места в източните райони ще се образуват краткотрайни мъгли.

Около и след обяд, главно над Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб, предимно от изток-югоизток. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 29 и 34 градуса, малко по-ниски по морския бряг.

Над Черноморието

ще е слънчево. Ще духа слаб до умерен изток-югоизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 26 и 28 градуса. Температурата на морската вода ще е 24-26 градуса,а вълнението на морето – 1-2 бала.

Над планините

ще е предимно слънчево. След обяд над масивите в западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места там ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб предимно от североизток. Максимална температура на 1200 метра около 23 градуса, на 2000 метра – около 15 градуса.

В събота ще преобладава слънчево време. В следобедните часове, главно над планинските райони ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 29 и 34 градуса. В неделя ще бъде предимно слънчево, около и след обяд – горещо.

Всичко за времето у нас и по света можете да намерите на Sinoptik.bg

Източник: БТА, НИМХ 

Добавете Вашия коментар

TOP