Лято е! Температурите ще стигнат 34 градуса. Но може и да превали

08 Юни 2019 | 08:58
0 коментара
Общество

Продължителността на деня и температурите продължават да се покачват в края на пролетта - 15 часа и 14 мин. ще е денят днес, а температурите ще стигнат 34 градуса.

Главно в североизточните райони на страната в следобедните часове ще се развие купеста облачност и на места там ще превали и прегърми. Ще духа слаб северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 29° и 34°, малко по-ниски по морския бряг, в София около 30°.

 

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, в следобедните часове с развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност. На места, главно по северното крайбрежие, ще превали и прегърми. Ще духа бриз. Максималните температури ще са между 26° и 28°. Температурата на морската вода е 21° - 23°. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала.

 

В планините също ще бъде предимно слънчево, но след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа умерен, по най-високите части силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 23°, на 2000 метра 15-16°.

 

През нощта срещу неделя по-значителни валежи с гръмотевици ще има в Централна България. Ще превали и на места в Източна България. Атмосферното налягане ще остане по-високо от средното за месеца

Добавете Вашия коментар

TOP