Лятна академия забавлява и образова ученици в Пиринско

15 Юли 2019 | 14:45
0 коментара
Култура

За пета поредна година в община Сатовча се организира Програма „Забавно лято” за ученици през ваканцията.

В Лятната академия участват деца на различна възраст, които съчетават образователните уроци с много игри, забавления и приключения. Личностно развитие, връзка с другите, толерантност, отговорност и опазване на околната среда – това са част от уменията, които подрастващите развиват чрез забавни игри, физически активности, екипни предизвикателства и театрални постановки.

Приключенско-образователната академия се организира от общинска администрация, Фондация „BCause” и Народно читалище “Бъдеще сега 2006”. Едноседмичните академии стартираха в началото на този месец в училището в село Вълкосел с 25 ученици от пети до седми клас, след това продължиха в общинския център Сатовча с 25 ученици от първи до четвърти клас.

Предстои инициативата да се проведе в училищата в селата Кочан и Слащен.

Под формата на игри, забавления и приключения малчуганите се учат да работят в екип, пеят автентични песни, танцуват, правят фигури от различни материали, пише кметабг. В същото време развиват знания и умения, свързани с учебното съдържание. Те са ангажирани почти през целия ден, затова за тях са осигурени топъл обяд, плод и вода.

Добавете Вашия коментар

TOP