Ловци вдигаха тежки наздравици на събор в Попови ливади

05 Август 2018 | 12:37
0 коментара
Общество

Гости на събора бяха народните представители Богдан Боцев и Елхан Кълков, кметове и заместник на Сандански, Гърмен и Петрич, председатели на общински съвети, ръководители на Горски стопанства в региона, председателят и главният секретар на Ловната федерация на Северна Гърция, председателите на ловните сдружения в Драма, Просочани, Като Неврокопи, Валандово и Струмица.

За четвърта поредна година поляните на село Попови ливади в Пирин събраха ловците и риболовците от районите на Гоце Делчев, Петрич, Сандански, Разлог и Струмяни. 

Тази година съборът бе свързан със 120 години Национално ловно-рибарско сдружение и 115 годишнина на Илинденско- Преображенското въстание.

Неврокопският митрополит Серафим освети знамената на ловните дружинки. Официалните гости и много ловци и риболовци поставиха венци и цветя на лобното място на Яне Сандански и в нозете на внушителния паметник на Гоце Делчев.

По-късно председателят на Съюза на ловците и риболовците в България - инж. Васил Василев, обяви наградата на името на Дончо Цончев, която тази година е присъдена на проф. Любомир Халачев за разказа му "Спомен за лисицата". Почетни грамоти бяха връчени на генерал Андрей Боцев, на председателя на ЛРС "Сокол" - Гоце Делчев Валери Сарандев и изявени ръководители на ловно-рибарски сдружения от областта и страната.

По традиция веселбата продължи до залез слънце с изпълненията на оркестъра на Здравко Георгиев и известните изпълнители на македонски песни от Неврокопско - Георги Жбантов, Петър и Цветанка Воденови, Ирина Паскалева и други./Дарик Благоевград/

Добавете Вашия коментар

TOP