Локализиран е пожарът край село Реброво

19 Август 2019 | 14:51
0 коментара
Криминално

Локализиран е пожарът в местността край софийското село Реброво.

Няма опасност за населението в околните села, съобщиха от МВР. На място са дежурни екипи, които да осъществяват наблюдение над останали отделни тлеещи огнища и при необходимост  да реагират своевременно. Изгорели са две необитавани вили.

Пожарът пламна в трудно достъпен терен. За огъня местните жители са информирани в 14.00 часа и веднага е сформиран щаб от доброволци, които са тръгнали да гасят пламъците. Това разказа местната жителка Олина Колева.

Един от първите, които са се притекли да гасят пламналия пожар, е Юлиян Веселинов. Той разказа, че голяма група хора доброволци са се разпръснали из гората и гасят с лопати.

Теренът е изключително труден, и ако огънят се разрасне, спасението е единствено в идването на хеликоптер.Според Веселинов волтова дъга е подпалила тревата и е причинила пожара. Няма жертви и ранени при огнената стихия. 

Комисар Никололай Николов, директор на Дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” съобщи, че са се запалили са се сухи треви и храсти, като огънят е обхванал и част от близката гора./БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP