Ливърпул се класира за осминафиналите в Шампионска лига

02 Декември 2020 | 07:34
0 коментара
Спорт

Тимът на Ливърпул надви минимално у дома Аякс с 1:0 в двубой от група D на Шампионската лига.

Домакините стартираха по-добре срещата и Къртис Джоунс уцели десния страничен стълб зад вратаря Андре Онана. Постепенно възпитаниците на Ерик тен Хаг се поокопитиха и на свой ред опитаха няколко опасни атаки, като при една от тях Дейви Клаасен се размина с топката след центриране на Душан Тадич. Нусаир Мизрауи отправи оказалия се първи и единствен точен удар в очертанията на Каомин Келехер, като ирландският страж, заменил на поста Алисон, изби с една ръка в ългов удар. До края на полувремето играта продължи да бъде равностойна и закономерно двата отбора се оттеглиха на почивка при равен резултат.

След 15-минутната пауза амстердамци започнаха по-активно и Келехер отрази изстрел на Мизрауи, а при добавката Давид Нерес уцели гредата. Аякс бе наказан след груба грешка на Онана в 58-та минута. Центриране на Неко Уилямс бе оставено от камерунския страж, който помисли, че топката излиза в аут, но Джоунс изскочи от редовна позиция и реализира на празна врата. Голът смути гостуващия състав, който не успя да създаде нищо опасно пред противниковото наказателно поле в следващите минути. Ливърпул можеше да приключи всичко в своя полза, но пропуски направиха Мохамед Салах и влезлия като резерва Роберто Фирмино.

В края на мача нидерландският гранд имаше последна възможност да си тръгне от „Анфийлд“ с една точка, но изстрелът с глава на влезлия от пейката от ветеран Клаас Ян Хунтелаар бе отразен по блестящ начин от Келехер. Така, Ливърпул си гарантира класиране на осминафиналите в надпреварата, като ще завърши и на първа позиция в група D, след като Аталанта сбърка у дома срещу Мидтиланд, завършвайки наравно 1:1. Италианците са с осем точки, докато Аякс са със седем пункта преди решителния сблъсък между двата състава в Амстердам. Ливърпул пък гостува в последния си мач на Мидтиланд.

Реал е опрян до стената и може за първи път в своята история да пропусне елиминациите в ШЛ.

Ромелу Лукаку донесе ценна победа на Интер при визитата на Борусия Мьонхенгладбах с 3:2 в мач от група В. Белгиецът вкара два от головете, а третият бе реализиран от Матео Дармиан. Аласан Плеа отбеляза и двете попадения за Борусия, който пропусна шанса да се класира за осминафиналите. Шахтьор постигна дубъл над Реал Мадрид, побеждавайки Кралския клуб с 2:0. Головете за успеха на украинците вкараха Дентиньо и Манор Соломон. В класирането в групата Борусия продължава да води с осем точки, с по седем са Шахтьор и Реал, докато Интер е с пет пункта. В последните мачове Реал приема у дома Борусия, докато Интер гостува на Шахтьор.

Останалите резултати:

Група А:

Локомотив Москва – Залцбург 1:3

Атлетико Мадрид – Байерн Мюнхен 1:1

Група С:

Порто – Манчестър Сити 0:0

Марсилия – Олимпиакос 2:1. /БГНЕС

Добавете Вашия коментар

TOP