Лютви Местан е задържан за катастрофата, при която загина бебе

14 Април 2019 | 20:58
0 коментара
Криминално

П редседателят на ДОСТ Лютви Местан е задържан заради катастрофата с негово участие, при която загина бебе на 6 месеца, а трима души бяха ранени, съобщиха от полицията в Кърджали. Инцидентът стана малко след 13:30 ч. в района на с. Загорско, по главния път към ГКПП "Маказа". Това съобщават от Регионалния пресцентър на МВР в Кърджали. При включване в главния път "Фолксваген"-ът на Местан се сблъскал с друг лек автомобил, в който пътувало семейство с две деца - бебе на шест месеца и десетгодишно дете. Пеленачето е починало.,

"До момента сме установили, че по пътя за село Загорско към Т-образното кръстовище се е движил лек автомобил, управляван от Лютви Местан, а по пътя Кърджали-"Маказа", който е път с предимство, се е движил друг автомобил, в който е имало семейство - мъж, жена и две деца", съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. "След инцидента бебето е починало. Тримата останали в автомобила са отведени за лечение в МБАЛ "Атанас Дафовски" в Кърджали. Там им се оказва медицинска помощ", каза още тя. На мястото на инцидента е извършено тестване за употреба на алкохол и наркотични вещества и на Лютви Местан, и на водача на другия автомобил. И четирите теста са отрицателни. Взети са им и кръвни проби.

"Продължават следствените действия и тези по оглед на местопроизшествието. Първоначалните следствени действия са изключително важни, за да се вземе решение", обясни говорителят на главния прокурор. "В следващите часове, след като приключат първоначалните следствени действия, огледа и разпитите на свидетели, прокуратурата ще вземе решение за следващите си действия", обяви Румяна Арнаудова. Тя увери, че прокуратурата ще приложи еднакъв аршин, както досега е реагирала, по отношение на сходни инциденти, при които по непредпазливост се причинява смърт.

Добавете Вашия коментар

TOP