Любовна вендета: Ревнивец запали къщата на свой приятел

02 Декември 2020 | 12:09
0 коментара
Криминално

Мъж с разбито сърце запали къщата на свой приятел в пловдивското село Старо Железаре. Причината за крайните действия били любовните несполуки на пиромана, пише trafficnews.

Сашо Александров имал романс с млада девойка. В края на 2017 година, жената сложила край на връзката им.


За разбитото си сърце Сашо обвинил свои приятел. Той смятал, че другарят му е искал за себе си жената.

Отношенията между мъжете се развалили. Близо година Сашо страдал по любимата си и така не простил на приятеля си за станалото.

Една нощ през юли 2018 година, разярен Александров взел туба с нафта и се отправил към дома на своя познат. Било полунощ, когато Сашо залял със запалителната течност дървената конструкция на покрива, в която спели семейството на набелязаната мишена.

Къщата, в която спели и деца, пламнала. Въпреки намесата на пожарникари, постройката претърпяла сериозни материални щети. Слава богу семейството се разминало с уплах.

Според данни на прокуратурата щетите са на стойност над 42 хиляди лева.

Във вторник Сашо Александров се изправи пред съда с повдигнато обвинение за палежа, при който е имало опасност за живота на цяла фамилия. Пироманът бе доведен от затвора, където изтърпява наказание „лишаване от свобода”.

Сашо обаче застана сам пред съда. Оказа се, че адвокатът му е в болница с диагноза COVID-19 и не може да поеме защитата.

Това наложи отлагане на заседанието, което е първо по случая. В съдебна зала стана ясно, че Сашо изцяло е признал вината си. Той дори е готов на споразумение с държавното обвинение.

Александров отново ще застане пред съда в края на януари, когато ще научи и наказанието си.

Добавете Вашия коментар

TOP