Любомир Марянски: Около 150 деца танцуват в ансамбъл „Веселие“ - Симитли

20 Септември 2018 | 23:04
2 коментара
Култура

Около 150 деца танцуват в Ансамбъл „Веселие“-Симитли. Това каза за „Фокус“ Любомир Марянски, ръководител на Ансамбъла.

„Тази година основните ни усилия бяха насочени към 20-годишния юбилей на ансамбъла, които отбелязахме с голям концерт в зала „Яворов“ в Благоевград. Имахме участие ѝ на няколко фестивала, където, колкото и нескромно да звучи, отново завоювахме големи отличия. Все пак ансамбъл „Веселие“ е една марка, която се наложи през годините и както се казва – лесно е да стигнеш върха, но трудно е да се задържиш там. Сега се опитваме да се задържаме там горе на върха, където се намират и останалите хубави и дори ансамбли в страната“, отбеляза той.

Марянски допълни, че когато преди 20 години заедно със съпругата си Калина Марянска са се захванали с ансамбъла, много хора са им казваха, че това, с което се захващат ще бъде нож с две остриета.

Той уточни, че когато са започнали дейността си те са били първият частен ансамбъл в Благоевградска област, но въпреки съветите и нещата, които са чули тогава, днес, благодарение на труд, ентусиазъм и упорита работа, са успели да изградят ансамбъл, който се е превърнал в семейство.

„За нас „Веселие“ е първата ни рожба, така че сега вече, на този етап, няма сила и причина, заради която бихме отишли в чужбина. На младите хора ще дам съвет – да са по-упорити и по-настойчиви, само така нещата ще се случат“, каза още Любомир Марянски.

Добавени коментари

Стефан Златев публикува:
21 Септември 2018 | 17:21
Винаги ли трябва да се явяват хора, които могат само да плуят, и да се крият зад имена като "Измамника". Защо не напишете коментар за това което са постигнали тези хора, за това през колко трудности са преминали,колко много са дали на тези деца през всичките тези дълги години? Защо някой не благодари на тези хора? Аз съм танцьор на ансамбъл "Веселие" и мога само да благодаря на Любомир и Калина Марянски, за това на което са ме научили, не само като танцово изкуство, а и като житейски опит. БЛАГОДАРЯ Ви! Поклон пред това което сте постигнали.
Измамника публикува:
21 Септември 2018 | 14:50
Има над 20 случая на бити деца и от жена му дори, да не. Говори на колко частни участия ги води без да им дават нито лев даже и такси ги карат да плащат .. , но Господ гледа колко и да не вярвате има го

Добавете Вашия коментар

TOP