Любо Ганев: Големите спортни резултати идват, защото пирамидата се изгражда отдолу

15 Септември 2017 | 18:19
0 коментара
Спорт

"Важно е да се правят такива инициативи, защото всички знаем, че формирането на характера при децата зависи от много фактори. Чрез спортуването децата си изкарват агресията, научават се на много неща, защото то те прави самостоятелен, самоуверен, а това е много важно", това заяви вицепрезидентът на Българска федерация по волейбол Любомир Ганев, който бе сред участниците в дебат на тема “Спорт, а не насилие в училищата”, предаде репортер на БГНЕС.

"Винаги присъствам на такива мероприятия, защото децата трябва да имат пример и нещо, към което да се стремят. Големите спортни резултати идват, защото пирамидата се изгражда отдолу. Колкото повече хора спортуват, толкова по-голям шанс имат да станат елитни спортисти и да печелят медали на Олимпиада, Европейски и Световни първенства", смята Любо Ганев.

Относно невероятното представяне на националния отбор по волейбол за жени под 23 години, които са само на успех от полуфиналите на Световното първенство в Словения, Ганев коментира:

„ Щастлив съм, защото те играят по една нова и със сигурност трудна за тях система. Като спортист знам, че е много трудно изведнъж да бъдат променени правилата. Много се радвам за тях, защото сме на 99 % във финалната четворка. Дано да спечелят медал, защото познавам много добре Тони Зетова, а тя е много амбициозен човек. С участието си те ще придобият едно добро самочувствие, защото следващата година ще са вече в националния отбор. Вече ще знаят от личен план, че нещата се получават, когато се играе добре и има колектив, което е най-важното в отборните спортове", добави още той.

За предстоящото Европейското първенство по волейбол за жени в Азербайджан и Грузия (22 септември - 1 октомври) вицепрезидентът на БФВолейбол бе категоричен:

"Със сигурност този отбор е много добър. Някои от индивидуалните състезателки са по-добри и от мъжкия ни състав. Имат много голям потенциал, но за съжаление не успяват винаги да се реализират през последните години. Винаги съм казвал, че те могат много повече и се надявам да го покажат". България е в група С, като съперници са ни силните отбори на Русия и Турция, както и Украйна. "Групата е тежка, но ако играят добре в първите 2-3 мача, няма да имат проблем да влязат във финалната четворка, както и да се борят за медал", заключи Ганев. /БГНЕС

 

Добавете Вашия коментар

TOP