Любчо Нешков: Г-н Борисов, мълчанието Ви руши авторитета на България!

12 Декември 2018 | 07:03
1 коментара
Политика

 Уважаеми г-н премиер, През последните три дни Вашият заместник систематично руши всичко добро, което сътвори българската държава в отношенията ни с Република Македония през последните 18 месеца.

За първи път от 1945 година насам, в Република Македония български политик във Ваше лице, бе повече уважаван дори от местните лидери. И това отношение е напълно заслужено благодарение на Вашата реакция за Никола Груевски, когато в далечната 2015 г. заявихте, че "не искате дори да го виждате!” Лично аз не съм изненадан от поведението на Вашия заместник! Но, Вие като премиер, заради поведението на Красимир Каракачанов, сте длъжен да отговорите на следните въпроси: Защо е тази омраза към “неосвестените” македонци?

Защо този борец “срещу македонизма” пише доноси срещу осъден и лежал 12 години в сръбските /югославски/ затвори. Доказан българин от Македония! Как така същият този “герой” е близък дълги години с уличния убиец на УДБА Любчо Тодорчевски, който под псевдонима "Карла" участва в операциите срещу политическата емиграция в Западна Европа.

Защо след 1990 г. сегашният лидер на ВМРО участва активно в унищожаването на македонските братства и злоупотребява с техните имоти! Защо сръбски дипломати се хвалят в центъра на София, че имат по-точна информация за броя на българските граждани в Македония от властите в Скопие?

Г-н Борисов, Възпитан съм да обичам България и Македония. При това не селективно – в зависимост от това, кой е на власт! Български гражданин съм от 1995 г., като преди това заедно с цялото си семейство бяхме под закрилата на ООН. И съм “осъзнат” без да плащам за това! Очевидно, осъзнатите днес, са само онези, които са пълнили сейфовете в центъра на столицата ни! България спаси Македония на три пъти. През 1992 г. при обявяването на нейната независимост, по време на гръцкото ембарго и по време на бруталната външна намеса завършила с погрома на македонския парламент на 27-ми април.

Спомнете си нощта на 27-ми – тя бе връх във вашата искрена загриженост към Македония. Мълчанието никога не е било злато в решаващи исторически моменти. Българо-македонските отношения имат ясна перспектива. Не рушете трасирания път, за който всички в Европа се възхищават.

Всяка буква написана дотук, е истина! /БГНЕС ---------------- Любчо Нешков, Агенция БГНЕС

 

Добавени коментари

Бай Данчо публикува:
12 Декември 2018 | 09:07
Да Любчо,разбирам гнева ти,затова че Еднокнижника си трае като бълха в гащи!От дълго време си в България и това едва ли те учудва!Той знае-а мръдна ,а "счупиха" коалицията.Да не би да чу официална българска позиця по въпроса за името и договора с Гърция?Не!Няма и да чуеш! Така е,когато искаш да властваш на всяка цена!И си много прав за многокротните метаморфозите на Тиквопитека,но за него няма коректив като Каракачанов!После македонците били шизофренни!Тове е една от причините ,поради която политик в България е мръсна дума,както и национален интерес!

Добавете Вашия коментар

TOP