Литър олио удари 3 лева в Благоевград

07 Октомври 2020 | 10:54
1 коментара
Бизнес

В Благоевград цената на олиото рязко скочи нагоре и бутилка от 1 литър вече се продава за 3 лв.

„Нямам никаква представа защо толкова се увеличи олиото. Нито пък някой от търговците в складовете на едро обяснява. Не мога да не заредя магазина с олио. Не знам как ще запазим клиенти, как ще оцелеем“, казва продавач в малко квартално магазинче в жк „Запад“. Той предлага три вида марки олио – всички на 3 лв.

В близкия магазин за плодове и зеленчуци цените са сравнително по- ниски и литърът се предлага от 2,30 лв. до 2, 60 лв. „От една седмица започнаха да се качват цените. От 1,75 лв. цената скочи на 2,35 лв. в склада”, обяснява младата продавачка зад щанда. Клиентка, която пазарува, е категорична: „Вдигат цената на олиото, защото сега е сезонът на лютениците и туршиите. Като спрат хората да правят зимнина, и ще паднат. Така беше и миналата година“. Тази версия се струва неправдоподобна на друга клиентка, която добавя, че не е забелязала да има презапасяване с олио, пише Монитор.

Олиото е един от най-търсените продукти и в хипермаркет на голяма търговска верига. 5-литрова туба олио се предлага за 10 лв., или по 2 лв. литъра, и хората масово купуваха, защото им се виждаше изгодно и „на сметка“. С 30 стотинки е скочила цената на 1 литър олио през последната седмица в една от големите бази за бутилиране в Благоевград. Докато стигне до крайния потребител обаче, цената се е увеличила с 90 стотинки.

Добавени коментари

Рени публикува:
07 Октомври 2020 | 11:15
Интересно същата статия излезе във вестник Струма вчера едно към едно. Тоя пенсионер Жерев не се научи да цитира,а само може да копира. Така изкарват заплати “журналистите” в Благоевград - с копиране, без да си мръднат задните части и мозъчните клетки. 111-о място ви приляга !!!

Добавете Вашия коментар

TOP