Лиляна Павлова: Вината не е само на Борисов

16 Ноември 2016 | 19:01
0 коментара
Политика
Лиляна Павлова: Вината не е само на Борисов
Нещо не е достатъчно и не ни достигна. Трябва сериозно да помислим за промяната и да дадем възможност на новооформилото се мнозинство да измисли нещо, което ние явно не предлагаме. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова в ефира на БНТ.

На въпрос дали само Борисов трябва да поеме отговорност и да признае, че сгреши, Павлова отговори: "Като лидер на партията и премиер Борисов поема отговорност, но това категорично не е лично негова вина. Ние сме екип и вината е и наша, всички сме заедно, работили сме, правили сме много неща, провеждали сме нелесни реформи. Сега е добър момент да анализираме грешките си".

"Ние категорично не си отмъщаваме на никого. Точно защото не искаме да стоим напук, на инат или на сила, ако това, което правим, не се одобрява, ние трябва да се оттеглим и да дадем право на други да предложат алтернатива. А ако живот и здраве се явим на нови избори през април, трябва да кажем какво ново можем да предложим", допълни министърът. 

"Дори премиерът да не бе подал тази оставка, тя щеше да се случи няколко дни или седмици по-късно защото ние очевидно нямаме мнозинство и подкрепа на досегашните ни коалиционни партньори. Оставката бе неизбежна. Ако погледнем назад във времето и в последните 25 години, Борисов е единственият, който директно си призна „да, сгреших и загубих”, заяви Павлова.
 
"При нас не става дума за високомерие и его. Беше ясно поета отговорността. В нас няма обида, а по-скоро смирение. Трябва да се самооценим и хората пак да ни повярват. Ние сме направили много – икономиката ни тръгна нагоре, на второ място сме по икономически растеж, под 7% ни е безработицата, което е много под средното в Европа", добави министърът. 

Добавете Вашия коментар

TOP