Лиляна Павлова се връща в парламента

19 Декември 2018 | 14:55
1 коментара
Политика

Министърът на българското европредседателство Лиляна Павлова обяви, че най-вероятно ще се върне в парламента като депутат, след предстоящото закриване на ресорното министерство.
 
Павлова отчете резултатите от Европредседателството и посочи, че крайната цена на разходите по него се равнява на 144 млн. лева, включително за ремонт и оборудване на сградите, в които се проведоха събитията от председателството.

Закриват министерството за българското председателство

 22 млн. лева са спестените разходи по бюджета на българското председателство на Съвета на ЕС, чиято обща сума с всички предвидени дейности е била 166 млн. лева, отчете министърът за българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова. Без парите за ремонти и оборудване реално председателството ни е струвало 62 млн. лева, каза министърът.

Министерството на българското европредседателство се закрива, тъй като на 31 декември приключва тройното председателство на Съвета на ЕС. То беше започнато от Естония, продължено от България и завършено от Австрия. На 1 януари 2019 г. щафетата се поема от Румъния.

Лиляна Павлова няма да е министър от 1 януари 2019 г.

Добавени коментари

Избирател публикува:
19 Декември 2018 | 18:50
Е да!Няма да е министърка,но и кокалът няма да пусне.Министерската заплата ѝ е била недостатъчна,та сега ще наваксва.Не ѝ се иска от Нова година да е на минимална-560 лв.-макар,че я повишиха

Добавете Вашия коментар

TOP