Лиляна Павлова счупи крак, депутатите гласуват освобождаването и като министър

20 Декември 2018 | 12:55
0 коментара
Политика

Народните представители ще гласуват на днес закриването на Министерството на Българското европредседателство и освобождаването на ресорния министър Лиляна Павлова от поста ѝ начело на ведомството. Решението ще влезе в сила на 1 януари 2019 г.

Закриването на министерството настъпва след края на тройното ротационно председателство и бе очаквана стъпка. Самата Павлова ще се върне в парламента като депутат след рехабилитация заради счупване на крака, пише Монитор.

След гласуването на първа точка депутатите ще преминат към обсъждане на второ четене на спешните промени в антикорупционния закон. Те предвиждат незаконно придобито имущество да се отнема в полза на държавата, дори когато наказателното производство е прекратено и отпадане на досегашните срокове за конфискация.

Промените бяха внесени от председателя на правната комисия Данаил Кирилов в отговор на тълкувателно решение на Върховния касационен съд. Според председателя на Антикорупционната комисия в момента у нас се водят над 300 такива дела, касаещи имущество на стойност над 22 млн. лева.

Добавете Вашия коментар

TOP