Лиляна Павлова: Девизът на българското председателство е "Съединението прави силата"

02 Август 2017 | 14:21
1 коментара
Политика

Девизът на българското председателство на ЕС е "Съединението прави силата". Това заяви министърът за българското председателство на ЕС Лиляна Павлова.

Според Павлова този девиз е изключително актуален и релевантен за ситуацията, в която днес се намира обединена Европа. С утвърждаването му завършва и визуализацията на това как трябва да изглежда българското председателство. Календарът на събитията на предстоящото председателство също е утвърден. В София ще бъдат проведени 12 съвета с участието на министри. За началото на месец май 2018 г. е предвидена среща на върха на ниво президенти и премиери ЕС - Западни Балкани, посочи заяви Лиляна Павлова.

Тя съобщи, че България ще бъде домакин на 230 събития и срещи, други 1500 ще бъдат организирани в Брюксел и Люксембург. За сравнение Естония, която в момента е ротационен председател на ЕС, е домакин на 200 събития и над 1000 ще са извън страната. Българското председателство ще бъде открито официално на 4 януари в Народния театър „Иван Вазов”, домакин е Министерство на културата. На следващия ден ще има среща на правителството с европейските комисари, заяви Павлова.

За 6 месеца по време на председателството се очаква България да бъде посетена от 22 000 души. Цветовете на председателството ще са жълто и синьо. Не виждам слаби звена в подготовката на председателството. България е напълно готова, убедена е Павлова. В заключение тя каза, че ремонтът на НДК ще бъде завършен преди започването на председателството. /БГНЕС

 

Добавени коментари

Грешка! публикува:
02 Август 2017 | 17:22
Правилното е:"Съвкуплението прави силата!".

Добавете Вашия коментар

TOP