ЛИДЕРЪТ НА ГЕРБ - БЛАГОЕВГРАД Й. АНДОНОВ: Ако шефът на МБАЛ - Благоевград д-р Пандев не подаде незабавно оставка, давам го на прокурор за смъртта на пациент

02 Ноември 2014 | 19:25
2 коментара
Общество

„Шефът на МБАЛ - Благоевград д-р Владимир Пандев незабавно да подаде оставка заради смъртен случай на пациент, предизвикан от „издевателството“ над управляваното от него здравно заведение, в противен случай ще стане клиент на прокуратурата”. Това призова на сесията в Благоевград лидерът на общинската организация на ГЕРБ Йордан Андонов, който застана пред микрофона на зала „22 септември“ извън дневния ред, в самото начало на заседанието, съобщава "Струма".

В краткото си изложение бившият депутат посочи и конкретната причина, поради която иска оставката на д-р Пандев - блокираният асансьор за пациенти на носилки в сградата на поликлиниката. Той е ремонтиран по времето, когато д-р Пандев беше в предизборна кампания като кандидат-депутат от БСП, но не се използва поради пълна недомислица - чипът, който го задвижва, стои на „отговорно пазене” в спешно-приемно отделение на МБАЛ - Благоевград. Никой обаче не бил запознат с тази особеност и затова асансьорът стои неизползван. Самият Андонов провел истинско разследване, за да разбере къде е проблемът, и успял да сглоби процедурата по използване на асансьора по показанията на няколко лекари.

Припомняме, че смъртният случай е отпреди седмица, когато

60-годишният Венцислав Николов издъхна пред спешно-приемно отделение на МБАЛ - Благоевград заради забавена медицинска помощ. На благоевградчанина му прилошало в кабинета на личния лекар на ІІІ етаж в сградата на поликлиниката, чрез тел. 112 джипито извикало екип от Центъра за спешна медицинска помощ и оттам към кабинета му тръгнали дежурният лекар, медицинска сестра и шофьор. Тримата използвали обаче стълбището, защото нямали време да издирват чипа, а за зла участ малкият асансьор бил в профилактика и също не работел. Тясното стълбище, което поема потока от пациенти и медицински персонал между 4-те етажа на поликлиниката, обаче ги забавило доста, отделно трябвало да изчакат по същия маршрут и на ръце да бъде качена носилка с пациента, за жалост той почина. 

Добавени коментари

До Андонов публикува:
03 Ноември 2014 | 20:14
Нормално е да искаш. Та ти и твоите хора сте свикнали с интриги, изнудване и заплахи да се реализирате. Бъди реалист и искай това, което заслужаваш.
112 публикува:
03 Ноември 2014 | 12:01
НЕ ПАНДЕВ А ТИ ТРЕБВА ДА СЕ МАХНЕШ ЩОТО ЗАРАДИ ВАЩО УПРАВЛЕНИЕ МНАГО ПОВЕЧИ СА ЖЕРТВИТЕ ЩОТО УЛИЦИТЕ НЯМАТ ИМЕНА И НОМЕРА РАСХОДИ СЕ ПО СЕЛОТО КОЕТО ПРЕСТАВЛЯВАШ Е АКО ИМАШ АКЪЛ МОЖЕ БИ ЩЕ СЕ ЗАСРАМИШ?

Добавете Вашия коментар

TOP