Лидерът на ДСБ К. Ханджийски се разбунтува, отказа да плаща наем за партийния офис!

30 Януари 2018 | 15:07
0 коментара
Бизнес

ДСБ лъсна в черния списък с длъжниците на община Благоевград заради неплатен наем за партийния офис, информира "Струма".

Лидерът й, общинският съветник от Реформаторския блок Калоян Ханджийски, заяви, че е спрял да плаща наема за партийния офис на ДСБ в знак на протест заради неработещия в продължение на месеци асансьор в сградата.

ДСБ ползва под наем общинското помещение на 6-ия етаж в новия Битов комбинат на ул. „Тодор Александров“ още при първия председател на местната организация арх. Васил Тинчев.

Офисът, чийто наемател по документи е евродепутатът Светослав Малинов, фигурира в списъка на длъжниците на общината заради задължение от 678. 84 лв. Ето какво заяви сегашният преседател на ДСБ в Благоевград Калоян Ханджийски: 

„Демонстративно престанах да плащам наема за офиса, след като асансьорът не работи около 7 месеца. Сами можете да си представите какви неудобства създава за по-възрастните членове и симпатизанти, които са принудени да изкачват толкова стъпала, за да стигнат до 6-ия етаж. Заради разваления асансьор имаше много оплаквания от страна и на други наематели на общински помещения. Отделно от това не бе изпълнено заложеното в договора монитиране на самостоятелен електромер и ние не знаем каква точно електроенергия сме ползвали. Входната врата на сградата се заключва и в определени часове нямаме достъп до помещението, което е много неприятно, особено когато сме в предизборна кампания. Аз спрях да плащам само наема и лично уведомих Общинската администрация, за да обърнат внимание на проблема. За ситуацията съм информирал и евродепутата Светослав Малинов. Иначе наемът е около 50 лв., и като прибавим парите за ток и чистачка, месечните разходи са не повече от 100 лв., т.е. напълно поносими. Във всеки един момент мога да погася задълженията, тъй като целта ми не е била да не плащам, а да се вземат мерки от страна на собственика на сградата – общината, да я поддържа, за да не се възпрепятства дейността на наемателите”, заключи Калоян Ханджийски.

Добавете Вашия коментар

TOP